Conectare la alt calculator folosind Google Chrome

Când un prieten are probleme cu calculatorul, dacă știe că poți să-l ajuți, îți va cere ajutorul ori de câte ori nu va putea rezolva problema pe cont propriu. Pentru a te feri de bătăi de cap, cel mai bine e să nu spui nimănui că te pricepi… dar dacă deja te-ai dat de gol îți mai rămâne o singură soluție: să-l ajuți.

Din fericire, majoritatea problemelor unui calculator pot fi rezolvate de la distanța iar dacă cel pe care vrei să-l ajuți folosește Google Chrome și pe lângă asta mai știe și să instaleze extensii în acesta, problema e pe jumătate rezolvată.

1-chrome_remote_desktop_conectatChrome Remote Desktop este o extensie pentru Google Chrome cu care ne putem controla calculatoare la distanță, prin Internet, direct in browser:

2-conectare_la_alt_calculator

După instalarea extensiei în ambele calculatoare, deschizi o filă nouă (Ctrl+T în Google Chrome) și faci click pe iconița aplicației.

3-chrome_remote_desktop_permite_accesulOdată afișată fereastra principală a aplicației, vei putea:

 • să permiți cuiva să se conecteze la calculatorul tău
 • să te conectezi la calculatorul cuiva

În funcție de opțiunea aleasă iți va fi afișată o fereastră în care vei dispune de:

 • un cod pe care va trebui să-l spui celui care vrea să se conecteze la calculatorul tău sau
 • o casetă în care va trebui să introduci codul indicat de persoana la calculatorul căreia vrei să te conectezi

De aici înainte nu cred că mai este necesar să-ți detaliez ce se va întâmpla și nici ce trebui să faci; Chrome Remote Desktop funcționează la fel ca orice aplicație de remote control însă cu funcții ceva mai limitate (ex: de moment nu se permite transferul de fișiere).

Link: Chrome Remote Desktop

14 Comentarii

 1. este ceva de genul acesta. imi trebuie sa stiu cu sa fac o retea lan de la un calculator stationar si unul portabil care au acces la internet prin wifi. dar vreau sa fac o retea lan pentru a juca in retea cu ele. ajutatima va rog. toti pasii de la a pina la z. merci anticipat

 2. Sunt off topic, dar te rog sa ma ajuti! Am intrat pe un site recomandat de tine si ca unnnn……nu l-am memorat.E vorba de download-uri premium (file box).Site-ul de care vorbesc imi confirma Email-ul creat de el,la contul creeat.
  Pleaseeee!!!

 3. Buna seara!
  Am un laptop nou si vreau sa il protejez maxim. Am avut o experienta urata cu un IT-ist in care am avut incredere si care a facut in asa fel incat s-a conectat la vechiul meu PC fara sa imi ceara voie si fara sa ma anunte. La un moment dat, m-am trezit cu un document in word cu un mesaj adresat mie deschizandu-se cand am pornit PC-ul. L-am confruntat pe individ si mi-a spus ca el asa procedeaza cu toti cei carora le asigura suport IT. Sigur, daca si ei isi dau acordul…In fine, nici nu vreau sa ma gandesc ca vedea tot ce faceam la PC si putea sa faca in el orice ii trecea prin cap.
  La restaurarea PC-ului, ulterior momentului de mai sus, un alt IT-ist mi-a aratat ca firewall-ul din Windows era pus pe off, deci fisura pe care primul special a lasat-o pentru a se putea conecta in voie.
  Exista si alt mod in care cineva se poate conecta la PC-ul meu? De ce anume am nevoie pentru a ma proteja MAXIM pentru a evita situatia in care cineva sa vada ce fac sau chiar sa intre la mine in PC ca la el acasa?
  Intentionez sa instalez Windows si sa pun Firewall-ul Windows, apoi anti-virus, antispy inainte de a face conectarea la Internet.
  Imi puteti recomanda niste pasi, niste programe ok? Sau poate faceti un tutorial pentru ce este de facut daca iti pui pe roate un PC nou. Nu am gasit unul.
  Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.