Cum se ascunde o partiție din calculator

Motive pentru a ascunde o partiție din calculatorul sunt multe, cu atât mai multe cu cât calculatorul în care se dorește ascunderea acesteia nu e folosit doar de o singură persoană. Astfel, prin ascunderea partiției, toate datele aflate în aceasta vor fi la loc sigur de privirile indiscrete ale celorlalți utilizatori.

Modalități de ascundere a partiției, la fel ca motivele pentru care se poate dori acest lucru, sunt multe, dar eu am să vă vorbesc, ca de obicei, despre cea mai simplă dintre acestea. E vorba de NoDrives Manager, un program gratuit, portabil, care ne permite să ascundem orice partiție a Hard Disk-ului instalat în calculatorul nostru și să protejăm afișarea sa cu o parolă.

To ce avem de făcut este să descărcăm și să rulăm programul, să selectăm caseta a cărei literă corespunde cu cea a partiției pe care dorim să o ascundem, să apăsăm butonul Set/change password și, după introducerea parolei, să ascundem partiția selectată apăsând butonul Save changes:

cum se poate ascunde o partitie din calculator

După ascunderea partiției, e important să păstrăm programul în calculator și să notăm parola într-un loc sigur, pentru a evita pierderea sa. E important să facem acest lucru deoarece, în lipsa parolei, e posibil să nu mai putem accesa datele de pe acea partiție și nici să o accesăm fără a recurge la formatarea sa.

Download NoDrives Manager

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.