Cum se repară fișierele sistemelor de operare Windows

Vă voi arăta în continuare cum se repară fișierele sistemelor de operare Windows, pentru a ști ce aveți de făcut în cazul în care calculatorul raportează erori sau nu pornește din cauza fișierelor corupte, șterse, modificate sau mutate din locul în care ar fi trebuit să se afle, de către alte programe sau de către viruși și/sau malware.

Pentru a repara fișierele sistemelor de operare Windows, tot ce aveți de făcut este să rulați Command Prompt cu drepturi administrative (click-dreapta pe iconița acestuia » Run as administrator), și să executați în acesta comanda sfc /scannow:

Cum se repară fișierele sistemelor de operare Windows

După executarea comenzii, fișierele sistemului de operare vor fi verificate și, dacă este necesar, vor fi reparate sau înlocuite. În acest scop, în anumite situații, pentru a putea duce la bun sfârșit repararea fișierelor de sistem, veți avea nevoie de discul de instalare al versiunii Windows instalate în calculator. Așadar, înainte de a rula această comandă, asigurați-vă că dețineți un astfel de disc și că-l aveți la îndemână.

De asemenea, pentru a înlătura alte probleme de sistem ce nu vor fi rezolvate în acest mod, vă recomand să aruncați o privire și peste articolul „De ce dă erori calculatorul și cum poți înlătura cauzele„, pe care l-am scris în urmă cu câteva ore.

6 Comentarii

 1. NU VA APUCATI DE TOATE ASTEA FARA CD-UL DE WINDOWS CARE E DEJA INSTALAT IN PC-UL RESPECTIV!!!!!(ADICA CD-UL DUPA CARE AI FACUT INSTALAREA)

  Code:
  sfc /scannow
  Va scana toate fisierele de Windows necesare unei bune functionare a PC-ului.Orice fisier alterat va fi inlocuit de unul nou In acest timp ti se va cere sa introduci CD-ul cu Windows.

  Code:
  sfc /scanonce
  Scanarea tuturor fisierelor de Windows la urmatorul boot!

  Code:
  sfc /scanboot
  Scaneaza la fiecare boot. Asta iti protejeaza PC-ul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.