Verifica erorile discului rigid (a Hard Disk-ului) cu utilitarul inclus în Windows

Iată cum puteți verifica erorile discului rigid (a Hard Disk-ului) cu utilitarul inclus în sistemele de operare Windows, în scopul remedierii acestora atunci când este posibil, sau pentru a ști dacă este cazul să reinstalați sistemul de operare. Așadar, pentru a verifica Hard Disk-ul de erori și încerca remedierea acestora, deschideți Windows Explorer, dați click-dreapta pe Hard Disk-ul pe care doriți să-l verificați, apoi alegeți opțiunea Properties din meniul contextual afișat:

Proprietati Hard Disk

Se va deschide panoul de proprietăți a Hard Disk-ului. În acesta, în fila Tools, la Error checking, apăsați butonul Check pentru a porni verificarea și repararea automată a erorilor:

Check drive

În unele situații, pentru ca instrumentul de verificare a erorilor de pe Hard Disk să le poată repara pe cele identificate, vă va cere să reporniți calculatorul. În cazul în care problemele nu pot fi remediate, scoateți toate datele importante de pe acel Hard Disk și supuneți-l unei formatări normale. Dacă Hard Disk-ul în cauză este cel pe care este instalat sistemul de operare, s-ar putea să fiți nevoiți să recurgeți la reinstalarea acestuia.

În schimb, dacă doriții informații mai detaliate și mai precise despre starea Hard Disk-ului, vă recomand să utilizați acest program de verificat Hard Disk-ul, pentru a afla cu ajutorul său dacă este necesară sau nu înlocuirea Hard Disk-ului actual cu unul nou.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.