Cum să controlezi volumul audio al calculatorului, cu mouse-ul

Dacă nu ai un sistem audio la potențiometrul căruia să ajungi ușor cu mâna și nici o tastatură cu butoane multimedia care să-ți permită să controlezi volumul audio al calculatorului, atunci cu siguranță îți va prinde bine programul de care îți voi vorbi în continuare și care, după cum vei vedea, îți va permite să crești sau să micșorezi intensitatea sunetului cu ajutorul mouse-ului.

controlează volumul audio al calculatorului cu mouse-ul

Volumouse este un program gratuit, portabil, cu versiuni atât pentru sistemele de 32 cât și pentru cele de 64 biți, compatibil cu Windows XP, Windows Vista, Windows 7 și Windows 8.

În cazul ultimelor trei sisteme de operare, pentru a-l putea utiliza, va trebui să dezactivezi UAC (Control Panel » User Accounts and Family Safety » User Accounts » Change User Account Control Settings » Never notify —exact ca în această imagine— apoi repornește calculatorul).

Pentru a utiliza Volumouse, tot ce ai de făcut este să-l rulezi apoi să-l minimizezi. Începând din acel moment, ori de câte ori vei dori să modifici volumul audio al calculatorului va trebui să apeși tasta Alt și să învârți rotița mouse-ului. Nimic mai mult, nimic mai simplu!

Download Volumouse: 32 biți  64 biți

4 Comentarii

  1. …nu prea inteleg…pai daca dai click stanga pe difuzorul care apare in dreapta jos din toolbar si misti rotita mouse-ului reglezi volumul cum doresti…chiar nu inteleg, de ce sa instalezi un program suplimentar?

  2. În Windows 8 dacă ești într-o aplicație nu mai vezi difuzorul. Ex. radio online când se conectează poate să cânte prea tare și până intri în desktop și apoi la difuzor, poate crea disconfort.

    1. Păcat că în aplicațiile din Metro UI nu merge, decât dacă ținem click stânga în marginea de sus și tragem puțin de ea în jos (ca atunci când vrem să închidem aplicația) și apoi mișcăm rotița mausului în sensul dorit. În interfața Metro merge cu Alt+rotiță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.