Jing, program gratuit pentru screenshot și captură video

Încep prin a vă spune că acest program este realizat de TechSmith, aceeași companie software care produce cunoscutul Camtasia Studio, cu care se pot realiza tutoriale video și Snagit. Am putea să îl numim chiar fratele mai mic al celor două, deoarece ne permite să facem captură de ecran și captură video, bineînțeles nedispunând de atâtea funcții precum cele amintite mai sus, fiindcă vorbim de un program gratuit făcut special pentru utilizatorii fără prea mari pretenții când vine vorba de editare sau pentru utilizatorii mai grăbiți care vor să facă o captură simplă și să o împartă cu alții într-un timp cât mai scurt.

Imediat după instalare ne va afișa o fereastră, în care trebuie să ne facem un cont pe Screencast.com dacă nu avem unul deja existent, pentru a putea a ne putea uploada în el imaginile și clipurile video pe care le realizăm. Astfel imediat după ce am facut o
captură vom putea alege să-i dăm share pe Screencast și să avem link-ul spre fișier în clipboard pentru o distribuire foarte rapidă. Ce nu mi-a plăcut mie când mi-am facut cont a fost limitarea stupidă a numărului de caractere pe care să-l contină parola. Ce au ei cu mine că vreu să-mi aleg o parolă mai lungă de 20 de caractere?! Dar să lăsăm asta și să continuăm…

După ce am terminat și cu configurarea unui cont Screencast o să observăm un mic soare, care se „lipește” de taskbar, acesta conținând pe raze opțiunile pentru a face o captură, pentru istoricul capturilor realizate pânâ acum și opțiunile programului. Dacă nu ne place acel soare putem foarte ușor să îl ascundem din opțiunile programului debifând Hide the Jung sun, singură modalitate de a face captură și a intra în setările programului rămânând aceea de a da click pe iconița din tray și a alege din meniul care ne apare opțiunea dorită.

Mi-a plăcut că permite ajustarea marginilor capturii înainte de realizarea ei propriu-zisă la fel ca Free Screenshot Capture și că putem uploada imaginea/clipul realizat pe lângă Screencast și pe Youtube, Twitter, Facebook, Flickr sau chiar pe un cont ftp.

Default el vine doar cu butoanele de upload pe Screencast, salvare în calculator și copiere a fișierului în clipboard pentru a-l putea lipi de ex. în Paint sau Microsoft Office, dar se pot adăuga foarte ușor și celelalte butoane care ne permit upload-ul pe site-urile amintite mai sus tot din opțiunile programului facând click pe butonul Customize buttons…, numai că la mine nu prea a vrut să aibă efect. Ar mai fi de menționat că, captura video va fi în format SWF și nu poate depăși 5 minute, suficent însă pentru un utilizator obișnuit.

Cam atât despre Jing, mie personal îmi place, mai ales că este și gratuit. Vouă cum vi se pare?!

Download Jing

16 Comentarii

 1. sal ii super programul dar ceea ce nu imi place este cand salvez si se salveaza pe playerul meu cand deschid playerul si merge nu merge imaginea doar dupa ce pornesc eu cu un click videou se poate face ceva stai ca iti dau o captura:http://i45.tinypic.com/jj4oc5.png eu trebe sa dau click in mijloc ca sa imi porneasca! k ms astept raspuns frumos siteul!
  si videoul se vede sacadat cand inregistrez sant ceva setari pt o viteza mai buna!

    1. Uite , am facut o incercare la repezeala , da si tu cu parerea , ma gandesc ca nu ai facut nici un reglaj in plus la setarile avansate .
     pastelink.me/dl/953325

     1. sal aaaaa eu nu ma refer la captura desktop pt captura desktop ii foarte k jing pe mine ma intereseaza daca merge un film online si sa fac captura sa se vada bine si sa nu mearga sacadat deci nu captura desktop!

  1. Când îl foloseam eu scotea video-urile în format SWF si le deschideam direct in browser și mergeam normal. Nu prea are setari, pentru setări încearcă Camtasia, tot de la TechSmith.

 2. salut flutike am facut ceva setari prin facebook si acuma cand dau cauta prieteni nu imi mai apre nimeni sti cumva! ms ceao

  1. Am postat solutiile in ask.forwindows.net , daca tu ai fost cu acela probleme ,
   Altadata trimite – mi mesaj in PM , ca se supara proprietarul blogului cu conversatia noastra particulara .
   Descarca programele postate acolo , unele sant chiar portabile .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.