Cum se configurează StrongDC++

M-am hotărât cu greu să scriu un articol despre cum se configurează StrongDC++ deoarece credeam că toată lumea ştie să facă asta, totuşi, investigând puțin am observat că pentru unele persoane lucrurile nu sunt aşa de simple precum ar trebui să fie, aşa că într-un final m-am decis în favoarea publicării lui.

Înainte de toate vom avea nevoie de aplicaţie deci vom descărca installer-ul său folosind acest link. Instalarea e simplă și se realizează precum orice alt proces similar, (nu cred că este cazul să explic procedura așa că sar direct la configurarea ei).

Imediat după ce am instalat StrongDC++ în calculator vom observa că se deschide automat fereastra de configurare a nickname-ului, a adresei de email, descrierii si a limitei de bandă oferit pentru upload (trimiterea fisierelor):

1-cum_se_configureaza_strongdc++La configurarea nick-ului se ţine cont de câteva criterii, în funcţie de care utilizatorii ce formează reţeaua pot decide de unde vor descărca fişierul dorit. În acest fel, dacă ne aflăm în România, deschidem o paranteză pătrată şi înăuntru punem [RO]. În caz contrar, utilizăm indicativul ţării în care suntem. Fără a lăsa spaţiu liber, după inchiderea primei paranteze deschidem una nouă. În aceasta vom scrie oraşul ori judeţul de care aparţinem; deoarece în acest moment mă aflu în Hunedoara, eu am pus [HD]. Şi apoi…. gata cu complicaţiile ! În sfârşit putem pune nickname-ul nostru preferat imediat după cea de-a doua paranteză. Eu am scris programecalculator.ro şi cred că se înţelege de ce.

Înainte de a continua, vom crea pe desktop un folder pe care-l vom numi în aşa fel încât să ştim că în interiorul său vom găsi muzica, filmele, jocurile şi aplicaţiile descărcate cu StrongDC++. Eu l-am botezat „StrongDC++ Download” deoarece mi s-a părut OK.

Imediat după asta setăm StrongDC++ astfel încât tot ce va descărca să fie trimis spre noul folder creat. Pentru a face asta, în panoul stâng dam click pe „Downloads” apoi pe „Browse(1 în imagine). Se va deschide o fereastră de explorare. În această fereastra localizăm si facem click pe folderul proaspăt creat ( 2 în imagine) apoi pe „OK(3 în imagine):

2-StrongDC++-configurare-folder-de-downloadSuntem pregătiţi să trecem la următorul pas, însă facem o pauză scurtă în care vă voi explica de ce acesta este important:

StrongDC++ nu deţine o bază de date cu filme, muzica, programe, etc.; el şi hub-urile sunt simpli intermediari între calculatoarele utilizatorilor. Dacă utilizatorii nu dispun de fişiere pe care să le împărtăşească cu ceilalți, StrongDC++ nu are de unde să le ofere şi din acest motiv cele mai importante hub-uri (servere care indexează datele de localizare a fişierelor) impun celor ce le accesează să dispună de o anumită cantitate de date măsurată în GB. În acest mod reţeaua va continua să crească, datorită conţinutului său bogat şi diversificat ce va atrage noi utilizatori. Dacă această condiţie nu este îndeplinită, noii utilizatori nu pot avea acces la hub şi în consecinţă, căutările realizate cu StrongDC++ nu vor oferi nici un rezultat.

Bun ! Acum că am înţeles de ce trebuie să oferim şi noi ceva în schimbul datelor pe care le vom obţine, a venit momentul să indicam aplicaţiei StrongDC++ folderul/ele ce conţin acele fişiere pe care suntem dispuşi (nu shăruiți foldere ce conțin documente cu date personale, imagini intime, date bancare, parole, etc.) să le împărtăşim cu ceilalţi.

Ce fişiere putem da la schimb ?!? Absolut orice: programe, muzică, poze, filme, jocuri, etc.

Pentru ca StrongDC++  să indexeze fişierele noastre, în panoul stâng al aplicației facem click pe „Sharing” apoi în cel din dreapta bifăm căsuţa dinaintea folderului a cărui continul îl vom oferi la schimb:
3-Sharing-StrongDC++

Imediat după asta, StrongDC++ va începe indexarea fişierelor oferite de noi. Aveţi răbdare ! În funcţie de cantitatea datelor oferite şi de puterea calculatorului procesul poate dura mai mult sau mai puţin. Când procesul de indexare a finalizat, putem utiliza StrongDC++ fără restricţii. Inainte de toate incarcam lista de hub-uri si ne conectam la unul dintre acestea:

4-Lista-Hub-uri-incarcata-in-StrongDC++Facem click pe butonulConnect(1) apoi dublu click pe hub-ul dorit (2). StrongDC++ se va conecta la acel hub (în imagine, putem observa că s-a realizat conectarea la hub-ul D.Y.O.N. ROMÂNIA):

5-Conectat-la-Hub-ul-D.Y.O.NNu ne mai rămâne decât să căutăm şi descărcăm fişierele dorite. Eu, pentru a vă explica felul in care obţinem fişiere cu StrongDC++ am downloadat un wallpaper (Procesul este similar celui realizat pentru a descărca filme, muzică, programe etc.):

6-Download-fisiere-cu-StrongDC++Unde a fost descărcat wallpaper-ul ? În folderul creat pe desktop la începutul tutorialului:

7-Folderul-de-Download
După cum ai putut observa, configurarea aplicaţiei StrongDC++ nu este deloc complicată. Ideea e să ţii cont de câteva mici detalii, pentru a evita întâmpinarea problemelor care fac imposibila conectarea la reţea.

Notă: verifică legile ţărilor în care te afli pentru a ști cu certitudine dacă este legal sau nu să descarci conţinut multimedia de pe Internet (filme, muzica, etc).

5 Comentarii

  1. Intuitiva si usor de aplicat prezentarea realizata acestiu soft.Acest mod de a cauta si descarca fisiere este usor de aplicat si la îndemâna oricui.Dar (cu toata sinceritatea) sunt total împotriva acestor programe,si asta in primul rand datorita riscului major de infectare cu virusi sau alt gen de „balauri”.Calculatoarele „ţepene” de virusi aveau instalat un astfel de program(si utilizat,binenteles).Asa ca..atentie la ce antivirus folositi.

      1. :)) Daaaa!Asa ca..oameni buni…fiţi activi pe programecalculator.ro si aveti posibilitatea sa primiti cadou un antivirus performant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.