Instaleaza Windows 7 de pe un pendrive, folosind WinToFlash

Sunt cazuri când sistemul de operare Windows nu poate fi instalat de pe un CD/DVD, motivele fiind cunoscute, nu le mai enumăr. Alt motiv este acela al sensibilității discurilor, se pot deteriora foarte ușor, sau chiar deprecia în timp. Astfel, transferarea pachetului de instalare Windows de pe un CD/DVD pe un stick USB este soluția salvatoare.

Programul WinToFlash îndeplinește cu succes această sarcină, realizând o copie perfectă a unui CD/DVD care conține pachetul de instalare Windows, pe o unitate flash USB. WinToFlash are suport pentru toate edițiile de Windows, respectiv Windows XP, Windows Vista, Windows 7 și Windows 8.

Interfața programului este simplă, oferind două moduri de utilizare, Wizard mode, pentru cei mai neexperimentați și Advanced mode pentru cunoscători.

Wizard mode ghidează utilizatorul prin procesul de copiere al pachetului Windows, necesitând mai puține măsuri pentru finalizare. Practic, tot ce aveți de făcut este alegerea surse, respectiv CD/DVD-ul și a destinației, stick-ul USB.

Cum se instaleaza Windows 7 de pe USB

Modul avansat permite cunoscătorilor realizarea unor sarcini mai complexe, cum ar fi crearea unui bootloader de urgență (EMS Enabled), a unui disc MS-DOS, sau ștergerea unui disc, sarcini care pot fi selectate din lista dropdown Task.

Crearea USB bootabil cu Windows 7 si Windows 8

După selectarea sarcinii de executat, în fereastra următoare, navigați în locația pachetului de instalare Windows și a destinației.

Alegere imagine ISO si stick USB

În secțiunea Format aveți posibilitatea de a stabili tipul de fișiere de sistem pentru formatare, ceilalți parametri fiind detectați sau selectați automat. Dacă doriți, aveți posibilitatea de a alege ca boot loader între GRUB și Standard, în funcție de pachetul pe care îl dețineți.

Formatarea USB ului cu WinToFlash

După stabilirea tuturor parametrilor, nu mai rămâne decât executarea sarcinii, Run.

WinToFlash este o bună alegere în instalarea unui sistem de operare Windows, recomandat ca prioritar unei instalâri de pe CD/DVD din motivele expuse mai sus.

Download WinToFlash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.