Cum se pot rula mai multe profiluri și versiuni Firefox cu Profile Manager

Browser-ul Mozilla Firefox oferă, fără discuție, cele mai multe posibilități de personalizare, de îmbunătățire a funcțiilor sale prin instalarea unui număr enorm de add-on-uri. Bineînțeles, oferă posibilitatea rulării mai multor profiluri, în funcție de preferințele sau necesarul utilizatorului. Managerul de profiluri integrat, accesibil prin comanda about:profile, oferă acces la profilurile create, precum și editarea, adăugarea sau ștergerea lor.

creeaza profil nou firefox

Dezvoltatorii Firefox plănuiesc eliminarea sa, însă pentru a umple golul, funcționalitatea va fi păstrată, accesul fiind asigurat de un program extern, mai elaborat, anume Profile Manager.

2-Profile Manager-interfata-principalaProfile Manager este gratuit, portabil și poate gestiona mai multe profiluri Firefox, ba mai mult, orice versiune Firefox: Cyberfox, Light, Seamonkey, Aurora, Nightly, Waterfox, etc, versiuni ce vor fi detectate automat, dacă sunt instalate. Cei care nu cunosc în amănunt modul de instalare a versiunilor Firefox, se vor întreba la ce folosește programul. La instalare, Firefox va crea un profil implicit în:

C:UsersNumeAppDataRoamingMozillaFirefoxProfiles

La instalarea altei versiuni, profilul implicit va fi suprascris cu cel nou, care va deveni implicit.

În plus, dacă folosiți versiunea portabilă a browser-ului, care nu va fi detectată automat, aveți posibilitatea de a adăuga și acel profil în listă, inclusiv versiunea portabilă. Oricărei versiuni i se poate asocia un anume profil, lansarea făcându-se din interfața Profile Manager.

3-Profile Manager-manager-versiuni-FFOpțiunile oferite de program oferă posibilitatea creării de noi profiluri, editarea sau ștergerea celor existente, dar și copierea unui profil, crearea unei copii de siguranță ce poate fi restaurată ulterior. Pentru funcționare, Profile Manager necesită pachetul Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable. Programul oferă versiuni pentru sistemele de operare Windows, Linux și Mac OS și se pot descărca de pe site-ul oficial Mozilla.

9 Comentarii

    1. Nu am prea înțeles ce vrei tu… În fullscreen rămâne dacă apeși butonul de maximizare (pătrat) de lângă cele de minimizare și închidere. Bineînțeles, extensiile rămân active până le dezinstalezi tu. Firefox Light este o versiune cu mai multe caracteristici dezactivate, conceput doar pentru a naviga pe Internet. L-am probat cam o lună, am revenit la versiunea full.

    1. Cu cât mai multe add-ons, cu atât mai greu se încarcă FF. Ca să nu mai spun de consumul de RAM, care și așa este destul de ridicat. Dacă îl pui pe fullscreen din butonul de maximizare, așa rămâne, așa pornește 100 de ani…până îl schimbi tu…Ce faci tu e mai complicat, nu mai simplu…Mă rog, e plăcerea ta…

    1. Moxin, faci confuzie între „identity profile” și profil Firefox. Add-onul face cu totul altceva față de Profile Manager pentru Firefox.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.