Program de diagnosticat conexiuni Wi-Fi – Wireless

Daca ai un laptop, cu siguranta esti de acord cu mine cand spun ca e mult mai comod si practic, sa te conectezi la Internet prin intermediul unei conexiuni Wi-Fi (Wireless); cu atat mai mult daca niciodata nu te desparti de el. Totusi, conectandu-te la diverse retele Wireless (acasa, la birou, la scoala, la cunostinte, etc), intr-o buna zi iti dai seama ca in ciuda faptului ca esti conectat la reteaua aleasa de tine, nu poti accesa nicio pagina Web. Incepi sa „investighezi„, dar nu iti dai seama de unde poate proveni problema. Aici  intra in scena un program de diagnoza a problemelor conexiunii; TekWiFi, de exemplu:

1-program_de_examinat_conexiuni_wirelessTekWiFi este un utilitar gratuit ,  pentru Windows , care monitorizeaza retelele Wireless disponibile si in cazul in care suntem conectati la una „problematica„, ne permite realizarea unei diagnoze rapide capabila sa identifice eventualele probleme:

2-program_de_diagnosticat_conexiuni_wireless

Iata o lista cu tot ceea ce este capabil sa faca TekWiFi:

  • afiseaza o lista cu toate retelele Wireless detectate de adaptorul WiFi
  • afiseaza detalii (IP, Gateway, etc) referitoare la reteaua WiFi la care suntem conectati
  • monitorizeaza comportamentul retelei utilizate
  • realizeaza o diagnoza a unei conexiuni Wireless active
  • detecteaza comportamentul DNS-urilor, providerul, setarile necesare stabilirii unei conexiuni corecte intre router si PC

A mai ramas de spus ca TekWiFi ruleaza in orice sistem de operare Windows actual si poate fi utilizat ca un complement pentru Conectivity Fixer.

Download TekWiFi

2 Comentarii

  1. Buna am si eu o problema legata de wireless ,poate nu postez tocmai unde trebuie dar am nevoie de ajutor.De ce pana ieri imi mergea wireless-ul si de azi imi apare unde imi este semnalul de la wireless imi apare un fel de „semnul interzis” si imi spune wireless not connected.Am incercat cu reinstalare a driver-ului si degeaba.Multumesc anticipat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.