Program de schimbat adresa MAC a calculatorului / plăcii de rețea

Adresa MAC este o caracteristică utilizată pentru a identifica dispozitivele conectate la o rețea. Am spus „dispozitivele„, nu „calculatoarele„, fiindcă toate device-urile capabile să se conecteze la Internet (sau la o rețea locală / intranet), au o adresă MAC proprie, unică în lume (cel puțin teoretic).

Chiar dacă e foarte puțin probabil să necesităm vreodată schimbarea adresei MAC a calculatorului, există și excepții când, pentru a avea acces la o anumită rețea suntem nevoiți să o facem.

Program de schimbat / modificat adresa MAC a calculatorului

Win 7 MAC Address Changer este un program gratuit, portabil, compatibil cu toate sistemele de operare Windows, cu care putem schimba adresa MAC oricărei plăci de rețea a calculatorului foarte simplu și rapid.

Chiar dacă Win 7 MAC Address Changer, prin butonul „Randomize„, este capabil să genereze adrese MAC aleatorii, această funcție nu ne va fi de foarte mare ajutor în situația în care încercăm să facem propriul PC să pară altul, în „ochii” routerului / furnizorului de servicii la Internet; bineînțeles, într-un asemenea caz va trebui să introducem la „Step 3„, de formă manuală, adresa MAC a calculatorului autorizat, căruia urmărim prin această metodă să-i suplantăm identitatea.

Nu consider important să descriu cum funcționează Win 7 MAC Address Changer însă trebuie să vă avertizez că, în cazul în care îl veți rula în Windows 7, dacă apelați la butonul „Randomize„, s-ar putea să aveți surprize… Spun asta deoarece, în unele cazuri, adresa mac generată automat nu este acceptată de sistemul de operare și drept urmare, va trebui să reapăsați butonul până când aveți noroc…

Download Win 7 MAC Address Changer

4 Comentarii

  1. GICU unora le trebuie program de ex cum sunt eu ,s=eu vreau sa schimb mac-ul la o antena prin usb si fara program nu am cum. Cristian am incercat si nu merge sa-l schimb , unde gresesc?

    1. Depinde strict de respectivul dispozitic caruia doresti sa ii schimbi mac-ul.
      Spre exemplu schimbarea mac-ului unui router care din cate stiam nu este posibila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.