Program de tradus texte din diverse limbi (engleza, franceza, turca, etc) in limba romana

Sigur va veti intreba ce rost are un program de tradus texte din diverse limbi in limba romana, atat timp cat exista Google Translate, care fara niciun fel de indoiala functioneaza foarte bine. Ok, am va raspund printr-o intrebare: N-ar fi traducerile mai simple daca dupa selectarea unui text intr-o alta limba —turca de exemplu— ar fi suficient sa apasam o combinatie de taste pentru a-l avea tradus in romana ?!? Eh, programul despre care vom vorbi in continuare permite aceasta actiune.

1-tradu_texte_apasand_o_combinatie_de_tasteQTranslate integreaza serviciile Google Translate, Microsoft Translator, Prompt Mobile, SDL si Yahoo! Babel Fish pentru a ne oferi instant cea mai rapida si buna traducere posibila a textului original scris, in una dintre cele aproximativ 50 limbi (si dialecte) admise de aplicatie.

2-program_tradus_texte_in_limba_romana

Chiar daca dispune de ferestre de dialog, in care putem lipi textele a caror traducere in limba romana dorim sa o realizam, aplicatia permite traducerea oricarui text selectat prin simpla apasare a combinatiei de taste Ctrl+Q (puteti vedea functia in actiune in prima imagine din articol).

Orice text procesat cu QTranslate poate fi ascultat (click pe casti) sau utilizat pentru a realiza o cautare in Google.

QTranslate este un program gratuit disponibil in doua versiuni: instalabila si respectiv, portabila. Este compatibil cu toate sistemele de operare Windows si pentru a functiona, calculatorul in care va fi rulat trebuie sa dispuna de o conexiunea permanenta la Internet.

Link | Download QTranslate

8 Comentarii

 1. Am instalat programul, dar, in momentul in care selectez un text pentru traducere, imi spune: no internet connection. E vreo setare expresa in sensul asta? In optiuni la internet e bifata casuta automatic proxy detection. Mentionez ca netul imi merge perfect.

   1. Buna ,imi cer scuz ept deranj ,nu stiu daca am nimerit unde trebuie dar am o nelamurire .
    AM UN JOC TRAINZ 2010 INSTALAT SI IMI SPUNE CA TREBUIE SA INSTALEZ NU STIU CE DRIVER CA E PREA VECHI
    Va las textul in engleza aici

    Tests the age of display drivers on this system. A warning signals that a newer driver is available, or the current driver is more than 12 months old and should probably be updated.

    Extra Details Returned:
    Contact your card manufacturer at http://www.nvidia.com for the latest drivers.
    Card’s driver date is Thu Dec 19 22:26:04 2013
    File Version :9.18.13.3221
    File Description :NVIDIA WDDM D3D Driver, Version 332.21
    Product Version :9.18.13.3221

    VA rog daca ma puteti ajuta si pe mine cu ce ar trebuii sa imi reinstalez la calculator ,va multumesc ,astept raspuns pe adresa de mail radubianga @yahoo.com.

    Cu stima ,Radu.

    1. Salut.
     Incearca sa-ti actualizezi driverul placii video cu acest instrument,scutindu-te de alt timp pierdut ori daca nu esti familiarizat cu ceea ce trebuie sa cauti in mod clasic,manual.
     Succes.

  1. Daca doresti alternative si iti place sa testezi lucruri noi.
   Din ce observ pe site-ul oficial este strict pentru sistemele de operare Windows.

 2. Cat la suta este corecta traducerea?Si spuneti-mi va rog daca se poate face si traducere inversa din Romana-Turca? Multumesc frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.