Program pentru decuparea automată a imaginilor pentru telefon – PictureCropper

Imaginea de fundal a deskopului se poate schimba după preferințele fiecăruia, în funcție de dispoziție, vreme, culori preferate, etc. Pot spune că schimbarea imaginii de fundal este destul de benefică, echivalând cu o călătorie mai mică. În ziua de azi și telefonul a devenit parte integrantă a vieți noastre și, de ce să nu facem același lucru și cu imaginea de fundal a acestuia. Dintr-o imagine de mai mari dimensiuni, putem decupa porțiunea care ne interesează, la dimensiunile necesare folosind diverse unelte de profil. PictureCropper este un mic program gratuit ce poate face automat acest lucru în cel mai simplu mod posibil.

1-PictureCropper-alegere-telefon

Imaginile astfel decupate se pot folosi ca miniaturi în variate scopuri, nu numai ca fundaluri pentru telefoanele mobile. Simplitatea în utilizare este un atu în plus pentru alegerea lui în astfel de situații.

După extragerea arhivei descărcate veți avea o altă arhivă cu autoextragere pe care o puteți extrage și în altă parte decât în locația implicită, fiind un alt avantaj, anume al portabilității. Interfața este deosebit de simplă, punându-vă la dispoziție tot ce aveți nevoie. Dacă nu cunoașteți dimensiunile ecranului telefonului, îl puteți căuta în lista Select Device, iar în cazul în care doriți să stabiliți manual dimensiunile imaginii, bifați opțiunea respectivă (imaginea de mai sus).

Folderul ce conține imaginile preferate se poate deschide cu opțiunea Select Input Folder, iar cel de destinație cu Select Output Folder. După ce stabiliți și calitatea imaginii, cea implicită fiind de 90%, puteți da un click pe OK.

2-PictureCropper-selectare-regiune-decupare

În fereastra editorului de imagini va trebui să poziționați dreptunghiul dimensionat corespunzător pe regiunea dorită a o decupa, apoi click stânga în locul ales. Dacă ați ales să introduceți manual dimensiunile regiunii decupate, aveți această posibilitate cu opțiunea respectivă. Astfel, veți avea posibilitatea de a decupa mai multe regiuni din aceeași imagine, sau din celelalte conținute în folderul respectiv.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.