Program pentru gestionarea eficientă a parolelor: Access Manager

Parole, parole, parole! Nu, nu este refrenul din melodia celebrei Dalida, ci problema oricărui utilizator de calculator, respectiv Internet. Parolele sunt necesare pentru autentificarea pe diverse site-uri, conturi mail, bănci, etc. Și trebuiesc gestionate corespunzător, în special ferite de ochi străini. Managere de parole se găsesc pe Internet, însă, în general sunt comerciale. Astăzi am să vă prezint Access Manager, un manager de parole gratuit pentru uz personal și foarte simplu de folosit.

acces-principala

Interfața programului este intuitivă, concepută pentru simplitate în utilizarea sa de către toate categoriile de utilizatori, scopul principal fiind acela de a păstra toate parolele într-un mediu sigur.

În afară de gestionarea parolelor, programul permite stocarea datelor confidențiale legate de conturi bancare, cărți de credit, coduri tranzacții, în general, tot felul de date sensibile. Mai mult, fiecărui tip de date sensibile i se poate asocia o notă personalizată, atașa un document explicativ, precum și stabilirea modului de sensibilitate, public sau privat (confidențial).

O altă caracteristică este posibilitatea de a genera parole aleatorii însoțite de fraza de autentificare cu scopul unei securizări mărite. Generatorul de parole permite includerea de majuscule, cifre și simboluri, stabilirea numărului de caractere și, bineînțeles, copierea în clipboard pentru adăugarea în alte aplicații.

2-Access Manager-generator-parole

Bineînțeles, fiind un manager de date deosebit de sensibile, va trebui să stabiliți o parolă (Master Password) pentru a restricționa accesul la program. Master Password trebuie să conțină mai mult de 8 caractere, o combinație de majuscule, cifre, simboluri, pentru o securitate sporită, pe care este absolut necesar să o rețineți.

3-Access Manager-master-password

Și ca totul să fie complet, toate datele se pot salva sub forma unui fișier în format XML pentru a fi refolosite la o reinstalare ulterioară a programului. De asemenea, programul permite importarea datelor salvate în format CSV sau XML, gestionate de alte programe de gen.

Opțiunile Access Manager vă oferă multiple posibilități de modificare a comportamentului său, precum și de personalizare a intefeței sale: alegerea fonturilor, culorilor, stilul interfeței, formatul datei, inserarea de link-uri, editarea notelor, parolelor și multe altele.

4-Access Manager-optiuni

În concluzie, nu am decât cuvinte de laudă la adresa programului, dovedindu-se într-adevăr simplu de utilizat, chiar fără a avea cunoștințe avansate în domeniu. Deci, vi-l recomand cu încredere, merită!

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.