Program gratuit care scanează rețeaua și identifică toate dispozitivele conectate la aceasta

Slitheris Network Discovery este un program gratuit care scanează rețeaua și identifică toate dispozitivele conectate la aceasta (computere, routere, televizoare, console, smartphone-uri, tablete, imprimante, etc.), indiferent de sistemul de operare al acestora.

Slitheris Network Discovery

Spre diferență de SoftPerfect Network Scanner, Advanced IP Scanner și alte programe de aceeași natură prezentate de-a lungul timpului aici, Slitheris Network Discovery poate afla inclusiv dacă celelalte dispozitive sunt vulnerabile la ransomware-ul bazat pe vulnerabilitatea protocolului SMB (WannaCry, WannaCrypt, WannaCryptor, SambaCry, etc).

Raportul generat în urma scanării include, pe lângă adresele IP asociate fiecăruia, și adresele MAC ale dispozitivelor conectate la aceeași rețea, porturile deschise ale acestora, timpul de răspuns la ping, sistemul de operare și versiunea acestuia, tipul dispozitivului, durata individuală de activitate (uptime), numele și cantitatea totală a datelor partajate în rețea.

detalii dispozitive conectate retea

În versiunea gratuită, ce poate fi obținută ca atare de pe site-ul dezvoltatorului săuSlitheris Network Discovery permite identificarea a cel mult 25 de dispozitive, adică mai mult decât suficient pentru orice utilizator casnic. Dacă se dorește utilizarea sa în scopuri comerciale, va fi necesară achiziționarea unei licențe în funcție de numărul dispozitivelor de identificat.

Analiză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.