Program gratuit de inscriptionat si copiat DVD

True Burner este un program gratuit de inscripționat și copiat DVD-uri, CD-uri și discuri Blu-ray cu fișiere de orice tip (documente, muzică, filme, video-uri realizate cu telefonul mobil sau camera foto), ori pentru ștergerea conținutul discurilor optice rescriptibile.

program de inscriptionat copiat cd dvd

Interfața programului este una simplă și intuitivă, concepută astfel pentru a facilita utilizarea sa de către persoanele care inscripționează, copiază sau șterg pentru prima dată CD-uri ori DVD-uri. Chiar dacă la prima vedere pare că ambele meniuri superioare ale programului sunt populate cu aceleași opțiuni, în cel primul regăsim câteva în plus, cum ar fi verificatorul.

Pe durata instalării programului True Burner în propriul calculator vi se va recomanda să mai instalați și alte aplicații sau bare de instrumente, ori să schimbați pagina de start ori filă nouă a Internet Browserelor din computer. În exemplul inferior poate fi observat cum ni se propune setarea Yahoo! ca pagină de afișat la deschiderea unei file noi și înlocuirea motorului actual de căutare cu cel de la Yahoo!.

inlocuire pagina start browsere

Pentru a nu permite instalarea altor programe, bare de instrumente, sau înlocuirea motorului de căutare actual cu oricare altul propus de True Burner, debifați casetele asociate acestora înainte de a trece la pasul următor.

Cum se inscripționează un CD ori DVD cu True Burner

Inscripționarea CD-urilor și DVD-urilor cu True Burner este, după cum am spus și mai sus, o operație destul de simplă. Aceasta începe prin selectarea, la deschiderea programului, a tipului de disc pe care doriți să-l inscripționați.

De exemplu, dacă veți dori să creați un DVD cu unul sau mai multe filme, va trebui să alegeți la Media type cea de-a doua opțiune din listă, respectiv DVD-Video:

selectarea tipului de disc

Tot în această fereastră veți avea posibilitatea de a numi discul inscripționat în funcție de ce veți fișiere va conține ulterior operației. Îi puteți da, de exemplu, numele albumului muzical, al filmului, folderului sau backup-ului inscripționate pe acesta.

În continuare veți putea adăuga, prin apăsarea butonului Add și selectarea individuală a fiecăruia în parte, fișierele pe care doriți să le copiați pe discul optic introdus în DVD-Writer.

adaugarea fisierelor de inscripotionat pe cd ori dvd

După adăugarea tuturor fișierelor de inscripționat, apăsați butonul Burn și așteptați ca True Burner să verifice discul introdus, să pregătească fișierele și să le termine de inscripționat pe acesta. Sesiunea de scriere nu va începe dacă fișierele sunt corupte sau necesită mai mult spațiu decât este disponibil pe CD-ul, DVD-ul ori Blu-ray-ul introdus în DVD-Writer.

inscriptionarea fisierelor pe cd ori dvd

După ce toate fișierele au fost scrise pe disc, discul va fi scos automat iar programul va afișa mesajul de confirmare „The disc has been recorded successfully„.

fisierele inscriptionate pe disc

La reverificarea periodică pe care o facem fiecărui program prezentat pe site, am observat că versiunile mai noi ale True Burner nu mai dispun de funcția de copiere a CD-urilor ori DVD-urilor. Dacă erați interesați de această funcție, vă recomandăm să utilizați în acest scop AnyBurn, un program similar, tot gratuit.

La ultima actualizare a articolului, cu True Burner se putea efectua următoarele operații:

  • crea un CD ori DVD de date.
  • crea un CD ori DVD de boot-are (pentru instalarea sistemelor de operare).
  • crea un CD ori DVD cu fișiere MP3 pentru playere multimedia compatibile.
  • crea un CD ori DVD cu fișiere audio (tracks).
  • obține informații despre conținutul fișierelor inscripționate pe un CD ori DVD

Programul de inscripționare True Burner poate fi descărcat de aici în versiuni compatibile cu toate sistemele de operare Windows, atât cele de 32 cât și cele de 64 de biți. Acesta poate fi utilizat gratuit, conform licențe sub care este distribuit, doar în scopuri personale.

4 Comentarii

  1. foarte bu`n programul mersi foarte mult kiar imi trebuia un asa program si multumim pentru toata rabadarea la fiecarui program in parte sa le faci cate un tutorial 10 pentru site si apropo aproape toate programele leam descarcat pe care leai prezentat ms mult tinetio tot asa

  2. Multumesc f. mult pentru toate programele gasite aici si nu in ultimul rand,multumesc f,mult pt.explicatiile obiective date!

  3. fain programu ms,am o intrebare de unde iau un win bun pentru ca am dat jos trei si le-am facut bootbile am scris cd dar tot pc nu il booteaza ma ajuta cineva cu un win bun ms.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.