Program gratuit de făcut screenshot-uri

Aplicațiile care pot captura ecranul au devenit fundamentale pentru sistemele de operare. Desigur, fiecare sistem de operare recent are o astfel de aplicație deja instalată în soft, însă programele dezvoltate de anumite companii ies în evidență: Screenpresso, PicPick sau Jing. Live Capture este un alt program foarte bun care realizează screenshot-uri, avantajele acestuia fiind faptul că este gratuit și portabil (nu necesită instalare).

livecapture1

Interfața programului este simplă și transparentă și poate fi mutată oriunde pe ecran sau minimizată într-un toolbar. Aplicația este foarte bogată în opțiuni și în afară de obișnuitele Full Screen, Active Area sau Selected Area Capture, vă mai oferă și alte posibilități de capturare precum: Window Control Capture, Fixed Area Capture, All in One Capture, Timing Capture, Freehand Capture, Program Menu Capture, Web Capture. Live Capture vă oferă posibilitatea chiar și să repetați ultimul screenshot realizat.

Ca orice program de screenshot, aplicația folosește taste rapide. Acestea pot fi schimbate din meniul configurări. Tot în acest meniu puteți configura programul în ceea ce privește tipul de imagine salvat sau paleta de culori. Puteți salva screenshot-ul sub forma de imagine tip PNG, GIF, JPG sau BMP. Tastele rapide le creați dumneavoastră cum doriți din combinația CTRL/ ALT/ SHIFT/ WIN + orice altă tastă.

livecapture2

Live Capture este o aplicație utilă și bine realizată, ce poate fi foarte ușor adăugată la programele dumneavoastră favorite. Aceasta este disponibilă pentru Windows XP, Vista, 7 și 8.

Download

Configurare

4 Comentarii

 1. Salve,

  Daca esti amabil, posteaza undeva (pe un site de file sharing etc.) de unde sa se poata descarca acest soft. Doresc sa-l testez si eu. Pe pagina producatorului cand vreau sa descarc ultima versiune, AV-ul imi precizeaza ca este ceva neinregula cu acest soft si cu pagina respectiva; ca AV, folosesc Eset Smart Security.

  Pe langa acest soft, doresc sa amintesc si eu, inca 2 softuri, tot cu aceleasi functii. Si anume,
  Screen Capture + Print 1.18, Screenshoter 1.92.

  Bafta !

  • Salut.
   Nu a insinuat nimeni acest lucru,stai linistit.
   In cazul in care programul a fost impachetat aiurea,unele module ale sale sunt recunoscute aiurea,este posibil ca unii antivirusi sa il vada ca si aplicatie rau intentionata,de unde si aceste mesaje de avertizare.
   Daca iti este teama sa nu patesti ceva mai bine nu il utilizezi si folosesti un alt program gratuit cu functii similare ori incerci ca contactezi dezvoltatorul aplicatiei,explicandu-i problema,luandu-se masuri pe viitor in urmatoarele versiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.