Program pentru recuperarea licențelor (cheilor de produs și activare) a programelor instalate în calculator

Dacă vreți sau trebuie să reinstalați unul dintre programele din calculator sau sistemul de operare Windows și constatați că ați pierdut sau nu aveți la îndemână cheia de activare a acestora, vă propun să utilizați un program foarte simplu, rapid și portabil, dezvoltat de SterJo Software.

SterJo Key Finder : program recuperarea licentelor

După descărcarea și extragerea programului SterJo Key Finder din arhiva în care este facilitat, nu trebuie să faceți altceva decât să-l executați și să așteptați câteva secunde pentru a vedea toate cheile de produs (licențele, serialele) folosite pentru activarea Windows-ului sau a programelor.

Mai mult, SterJo Key Finder oferă și posibilitatea de a extrage cheile de produs dintr-o altă locație, de exemplu de pe un Hard Disk sau partiție în care ați avut sistemul de operare instalat, de pe Hard Disk-ul altui calculator, sau dintr-un calculator din rețea la care aveți acces.

recuperarea cheilor de activare de pe un alt pc sau hard disk

În astfel de cazuri, accesați meniul File și mergeți la Recovery Keys from… » External Windows Directory, apoi alegeți folderul Windows de pe Hard Disk-ul din care doriți recuperarea cheilor.

Cheile afișate de program pot fi copiate prin click dreapta » Copy product Key, sau exportate în lot în format txt din File » Save As…

O listă a tuturor programelor a căror chei de activare pot fi recuperate cu SterJo Key Finder găsiți aici, iar baza de date ale acestora se află în permanentă dezvoltare. Prin urmare, dacă observați că unul dintre programele a căror licență doriți să o aflați nu este afișată în ciuda faptului că apare în lista spre care am făcut trimitere mai sus, accesați Help » Update key database…

Dacă încercați să recuperați licența suitei Office 2013 și întâmpinați probleme, nu vă faceți griji, este ceva normal și dezvoltatorul a pus la dispoziția tuturor celor interesați o versiune specială a programului, SterJo Key Finder (Office 2013 Edition), care în ciuda faptului că nu poate recupera întreaga cheie de activare, afișează ultimele cinci caractere ale acesteia, pentru a vă fi mai ușor să o identificați printre celelalte pe care le aveți.

Datorită naturii sale, e posibil ca unele programe antivirus să-l identifice ca fiind o amenințare pentru computerul dumneavoastră. La mine nu a fost cazul, dar dacă vă confruntați cu o astfel de situație nu vă panicați, e vorba de un fals pozitiv sau de o măsură pur preventivă.

Programul este 100% curat, iar de acest lucru vă puteți asigura și pe cont propriu scanându-l în prealabil pe VirusTotal, înainte de a adăuga o excepție de securitate sau dezactiva protecția antivirus pe durata folosirii sale.

Dacă aveți nevoie de el sau pur și simplu doriți să-l cunoașteți, îl puteți descărca de pe pagina oficială de pe site-ul dezvoltatorului său. Este oferit în două versiuni, una convențională și cealaltă portabilă, ambele compatibile cu versiunile Windows actuale, atât de 32 cât și de 64 de biți.

Update în 23.11.2015: Pentru aflarea cheii de produs a Windows 7, 8 sau 10, mai aveți la dispoziție și metoda prezentată de Cosmin pe site-ul wfl.ro.

9 Comentarii

  1. Doar pare că face același lucru, în realitate poate recupera chei de activare pentru puține programe, foarte puține comparativ cu SterJo Key Finder. Aruncă o privire peste listele amândurora, măcar de curiozitate.

 1. Poate sunt mai putine programele dar rezultatele sunt mai eficiente. Spre exemplu nu-mi gaseste deloc in sistem Adobe Illustrator CS6, apoi in loc de „Microsoft Office Enterprise 2007” imi da ca rezultat „Microsoft Office 2007”. Ma rog nu e ca ar avea vreo importanta chestia asta, dar in general acet tip de programe se foloseste in principal per SO si pachetele Office.

  1. Conform listei, e compatibil doar cu CS2. :) Mai mult, nici ProduKey nu afișează licența Photoshop-ului și a Premiere-ului, acesta vede la mine doar IE și 8.1.

   Sper să nu mă înțelegi greșit, chiar mi-e indiferent care dintre ele e mai bun, e doar am spus că mi se pare mai slab ProduKey. E o constatare personală, nu un verdict. :) În fine, cred ambele sunt bune de știut.

   1. Buna Cristian! Cum pot activa windows 7 ultimate pentru totdeauna, si sa nu apara chestia cu genuine. Pe google sunt tot felul de variante, unele care merg, altele nu. Ma gandesc ca-mi vei raspunde sa-mi iau o licenta, dar…..na sunt alte metode de a instala si fara. Imi poti arata cum sa fac?

 2. Buna!
  Intrebarea mea are oarecum legatura cu topicul. Am pierdut cheia de activare a unui soft de proiectare, materializata intr.un stick USB. Tehnic, se poate anula licenta scrisa de cheia pierduta ca sa pot primi un alt stick cu o noua licenta de la vanzatorul/producatorul de soft?

  1. Aceasta intrebare merita adresata strict vanzatorului ori producatorului dupa cum ai mentionat primind un raspuns pertinent din partea sa, un raspuns oficial ca sa zic asa.
   In teorie si practica este posibil ceea ce iti doresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.