Program pentru salvarea și inscripționarea stick-urilor USB: ImageUSB

Utilizarea stick-urilor USB este foarte răspândită datorită dimensiunilor reduse, fiind ideale atât pentru stocarea datelor personale, cât și pentru instalarea unui sistem de operare. Însă, nu puține sunt cazurile când avem nevoie să formatăm stick-ul USB pentru a-l folosi în alte scopuri, pierzând astfel, conținutul. ImageUSB, un mic program gratuit și portabil dezvoltat de cei de la OSForensics, ce ne poate ajuta să salvăm conținutul unui stick USB, cu posibilitatea de restaurare ulterioară.

1-ImageUSB-interfata

Mai mult, micul program este capabil de a salva conținutul mai multor dispozitive de stocare într-un singur proces, fiecare imagine fiind redenumită automat la crearea sa în locațiile specificate.

Practic, ImageUSB va crea o copie fidelă a unui dispozitiv externe de stocare, bit cu bit, chiar și a unei partiții. Interfața este simplă, intuitivă, similară unui asistent tip wizard, în patru pași. Primul pas este alegerea dispozitivului din lista afișată în caseta superioară. Al doilea pas conține opțiunile de inscripționare, creare a unei imagini și cea de salvare a informației de boot, respectiv doar sectorul de boot.

Al treilea pas vă oferă posibilitatea de a alege locația de salvare a imaginii create, sau a imaginii în format ISO, BIN sau IMG, în cazul inscripționării unui stick USB. După parcurgerea acestor pași, nu mai aveți decât să dați click pe butonul Write to UFD (Universal Flash Drive) sau Create image, în funcție de opțiunea aleasă la pasul 2.

2-ImageUSB-creare-imagine-bin

În funcție de capacitatea dispozitivului UFD, timpul de creare a imaginii sau de inscripționare, poate varia în limite destul de largi, în special dacă doriți și verificarea imaginii după procesare. ImageUSB este destul de blând cu resursele sistemului, impactul asupra performanței calculatorului fiind împerceptibil. La finalul procesului, în aceeași locație a imaginii create, va fi creat un raport cu toate datele procesului executat.

Download

4 Comentarii

  1. Am folosit stick-ul USB din mașină pentru a face un mediu bootabil cu Hiren cu ajutorul Rufus. Odată formatat nu-l mai recunoaște playerul din mașină. Cum se poate restaura? Atunci nu am știut de programul prezentat de tine ca să-i fac backup. Am copiat doar muzica în calculator.

      1. Cred că ar fi avut un fișier de inițiere cu ajutorul căruia putea fi recunoscut de către playere. Eram curios dacă știe cineva dacă există vreun program pentru rescrierea acelui fișier; dar, desigur, este doar o presupunere.

        1. Ăla era autorun, rula automat, nu pentru a fi recunoscut de playere. Fă-l manual, găsești articole pe Google câte vrei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.