Programe de recuperat fișiere / documente șterse accidental

Despre aceste programe de recuperat date (fișiere; documente) șterse accidental aveam intenția să vă vorbesc ieri însă nu am reușit din cauza unor probleme ale serverului ce găzduiește blogul.

Înainte de a pregăti articolul am luat opt dintre aplicațiile de acest gen pe care le-am folosit de-a lungul timpului, le-am instalat și utilizat aproximativ 40 – 60 minute timp în care am adunat într-o listă calitățile fiecăreia în parte. Bineînțeles, am ales să vă vorbesc despre cele care mi-au atras atenția cel mai mult și care, din punctul meu de vedere, au fost cele mai bune dintre toate cele încercate.

Program de recuperat date pierdute și reparat partiții

1-program_de_recuperat_date_sterse_accidental

MiniTool Power Data Recovery Free Edition nu este doar un simplu program de recuperat date, documente și fișiere șterse accidental sau pierdute în urma unei defecțiuni a Hard Disk-ului ci un „all in one” care include unelte cu care, printre altele, putem recupera și/sau repara partiții cu probleme, recupera date pierdute de pe CD-uri și DVD-uri cât și date eliminate de pe stick-uri USB accidental, intenționat ori ca urmare a unei formatări nedorite, etc.

Dar ceea ce mi-a atras atenția cel mai mult la acest program a fost modulul „Digital Media Recovery„; special creat pentru a ne ajuta să recuperam datele pierdute de pe cardurile de memorie (SD, microSD, etc), perfect pentru a restaura fotografiile, video-rile și melodiile pe care le credeam pierdute pentru totdeauna atunci când ne-am dat seama că aparatul foto digital sau telefonul mobil au formatat cardul automat, fără a ne cere consimțământul.

Link | Download

PhotoRec: special creat pentru a recupera poze / fotografii


2-program_de_recuperat_fisiere_sterse_accidental

După cum însuși numele său o indică, PhotoRec este un program creat pentru a recupera în mod special poze / fotografii pierdute de pe medii de stocare externe (stick-uri, carduri de memorie, hard disk-uri USB sau de rețea, etc.).

Bineînțeles că poate recupera și alt tip de fișiere însă din punctul meu de vedere nimeni nu-l egalează la recuperarea celor multimedia (imagini, video, audio).

Din păcate, PhotoRec nu dispune de o interfață grafică și din acest motiv sunt convins că persoanele nefamiliarizate cu Command Prompt-ul îl vor evita; păcat, deoarece este, așa cum am spus mai devreme, cel mai eficient când vine vorba de recuperarea fișierelor multimedia.

Link | Download

Glary Undelete: cel mai bun dintre toate ?!? Aproape…

3-cel_mai_bun_program_de_recuperat_date_pierdute_sterse

Nu pot spune despre Glary Undelete că este cel mai bun program de recuperat date pierdute / șterse accidental deoarece —în ciuda faptului că majoritatea rezultatelor obținute cu el au fost nu doar peste așteptările mele ci și peste puterile celorlalte aplicații pe care le-am testat— aceasta este incredibil de lent; să fie acest aspect un ingredient al rețetei succesului său?!? Mai mult ca sigur!

Glary Undelete poate recupera date —și o face nemaipomenit de bine— de pe partiții FAT, FAT32, NTFS și EFS, ori această caracteristică importantă, dacă ținem cont că majoritatea admit doar sistemul de fișiere NTFS, poate fi cea care va înclina de multe ori balanța în favoarea utilizării lui atunci când ni se oferă posibilitatea să alegem.

Link | Download

Câteva sfaturi ce vă pot fi utile…

 • Atunci când este posibil, instalați programele de recuperare a datelor în orice altă partiție decât cea de pe care doriți să realizați restaurarea.
 • Atunci când este posibil, dacă datele pe care doriți să le recuperați se află pe aceeași partiție în care este instalat sistemul de operare, conectați hard disk-ul la alt calculator; rezultatele vor fi mult mai bune.
 • Instalați un program de recuperare a datelor pierdute înainte să se întâmple „dezastrul„. Rezultatele vor fi mult mai satisfăcătoare decât în alte circumstanțe.
 • Atunci când este posibil, restaurați datele recuperate pe altă partiție decât cea analizată de aplicație.

Uneori nu veți putea recupera datele șterse prin metode convenționale, iar dacă acestea sunt importante, situația nu va fi deloc plăcută. Dacă vă confruntați cu astfel de cazuri vă recomand serviciile oferite de Bit Data Recovery (website: www.recuperaridate.ro).

14 Comentarii

   1. Greșeala mea ca am pus și un t, dar de ce sunt slabe șansele sa faci un tutorial despre bandicam? de ce nu folosești o soluție de securitate?

    1. Bandicam, din câte știu eu, nu dispune de o versiune gratuită ori pe acest blog nu prea vorbesc despre programe strict shareware dacă nu mi se oferă câteva licențe pentru a le oferi cititorilor. Cine a zis ca nu folosesc o soluție de securitate ? dar avast! ce este ?

     1. nu stiu ce am zilele astea de tot incurc cuvintele voiam sa spun o suita de securitate. și Bandicam poate fi folosit fara licenta pentru timp nelimitat are o singura limitare: nu filmează mai mult de 10 minute in continuu dar cred ca pentru un utilizator simplu este deajuns.

  1. Am căutat mai bine de 20 de minute în SPAM după comentariul „pierdut”, dar nu l-am găsit. Nu știu ce s-a întâmplat cu el… Îl poți retrimite, te rog?

 1. salut.. la primul soft MINITOOL POWER DATA RECOVERY nu poti salva mai mult de un giga.. daca sunteti nevoiti sa salvati mai mult introduceti serialul acesta S5YY55SV3XV8AUC3U5CCCWXSVM5WWCPX sper sa va ajute.. eu am recuperat 18 giga de poze :D La multi ani tuturor
  PS: venerez siteul asta!!!!!

 2. Buna. Am o problema: m-a mancat pielea sa imi criptez niste fisiere in sistemul windows (efs) si nu am stiut ca trebuie sa fac un back-up al cheii. intre timp, am mutat fisierele criptate pe alta partitie, iar partita cealalta a fost reformatata. Am vreo sansa/ program prin care sa le recuperez, deoarece acum imi apare ca nu le pot accesa?

 3. Buna.Stii cumva daca pot face rost de vreun SERIAL NO pentru Renee Undeleter?Am foarte multe poze de recuperat,mi le-au sters copiii si mi-am recuperat o parte dar imi tot cer licenta.Multumesc

 4. Verișoara mea a încercat sa îmi pună pozele pe un cd și cum nu se prea pricepe nu știu ce a făcut și le-a șters. Acum încerc cu glary undelete sa le recuperez,dar doar unele poze se încarcă repede. Cat trebuie sa aștept pt celalata? Sau celelalte nu merg recuperate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.