AllPlayer, unul dintre cele mai bune programe de văzut filme!

Întrebarea „care este cel mai bun player video” poate avea diferite răspunsuri, obiective, subiective, cel corect fiind adaptarea player-ului potrivit cerințelor personale. Din categoria celor mai bune, fac parte player-ele deja consacrate ca VLC, BS Player, KM Player, etc, mult apreciate de utilizatori. Din urmă, însă, vine un alt player gratuit, anume AllPlayer, cu reale șanse de cucerire a mult râvnitului titlu.

ALLPlayer program de vazut filme

În scopul de a deveni cel mai bun program de văzut filme, ALLPlayer aduce mici inovații speciale, meritând o atenție deosebită după consultarea caracteristicilor sale. Ceea ce atrage atenția în primul rând la AllPlayer este implementarea modului IQ Text. Acesta permite prelungirea automată a afișării subtitrărilor mai lungi pe ecran, astfel încât să puteți citi fiecare cuvânt.

Funcționarea sa se bazează pe un principiu simplu, anume analizarea lungimii fiecărui rând al subtitrării și păstrarea sa puțin mai mult pe ecran dacă este necesar.

ALLPlayer IQ Text

ALLPlayer permite redarea celor mai populare formate ca MP3, and AVI, FLV, MP4, 3GP, MKV, M2TS, MPG, MPEG, DivX, XviD, RMVB, WMV, QuickTime, MOV, FLAC, APE, cât și altele mai puțin utilizate. De asemenea, există suport pentru redare CD/DVD și o altă caracteristică interesantă, anume posibilitatea redării conținutului media dintr-o arhiva RAR fără extragerea acestuia. De asemenea, AllPlayer are integrat un sintetizator de vorbire, ceea ce permite dublajul cu voce umană a subtitrării dintr-un film. Aceasta presupune instalarea aplicației Expressivo sau Ivona în calculator.

ALLPlayer Dublaj

O altă opțiune a acestui posibil candidat la titlul de cel mai bun video player, este aceea de a vizualiza imaginile camerei web, a celor făcute cu alte camere foto și chiar alte surse video ca un TV Tuner. Mai mult, AllPlayer are suport pentru două monitoare sau un monitor și televizor.

ALLPlayer Fotografii

O caracteristică diferită față de alte player-e este posibilitatea de a crea un fișier DivX sau XviD cu subtitrarea integrată, coloana sonoră originală, ce poate fi redat de pe un DVD/CD pe orice video-player. În testul făcut de mine, un film de 702MB a fost muxat (format .DIVX) în aproximativ 2 minute!

ALLPlayer DivX Muxer

Ceea ce multe alte programe de văzut filme nu oferă, este posibilitatea sincronizării subtitrărilor cu filmul respectiv. În plus, AllPlayer pune la dispoziție un editor de subtitrării, destul de avansat, inclusiv schimbarea numărului de cadre pe secundă, framerate. Tot legat de subtitrări, acestea pot fi descărcate de pe opensubtitles.org în mod automat, fără browser.

ALLPlayer Descarcare subtitrari

Dacă veți duce cursorul mouse în partea stânga-sus a ecranului, va glisa o pictogramă care oferă extra-opțiuni cum ar fi crearea unui meniu DVD/CD cu caracteristici profesionale conținând titlul, împărțit pe capitole.

ALLPlayer Creare meniu DVD

O altă opțiune oferă posibilitatea ascultării unor posturi de radio online cu vizualizarea unor efecte optice deosebite. Din păcate, posturile oferite sunt cele presetate ale player-ului, respectiv poloneze, fără posibilitatea adăugării celor preferate.

ALLPlayer Posturi Radio

Multe alte extraopțiuni pot fi găsite în același mod: predefinirea modului de vizualizare, al audiției, al numărului de monitoare, etc.

ALLPlayer Optiuni Extra

Încă ceva interesant la AllPlayer este posibilitatea de a securiza un fișier video cu o parolă, făcându-l astfel inaccesibil unor ochi pre curioși. Pentru aceasta, în timpul vizionării respectivului film, apăsați F10 și introduceți parola în căsuța de dialog.

ALLPlayer Securizare fisier video

Ca orice player video „care se respectă”, AllPlayer pune la dispoziția utilizatorului un server media ce poate fi integrat în player ca playlist și utilizat ca player principal în rețeaua proprie. Accesul la serverul media este oferit de pictograma de pe desktop.

ALLPlayer Server media

Pentru ca tacâmul să fie complet, AllPlayer are în pachetul de instalare și un convertor multimedia. Micul convertor este deosebit de util în cazul în care doriți să vizionați filmul preferat pe dispozitive mobile, în format 3GP. AllConverter Pro, este de asemenea capabil de conversia unui DVD (ripuire).

AllConverter Pro

Lista cu toate caracteristicile acestui video-player poate continua, însă din lipsă de timp și spațiu, am căutat să le expun pe cele principale, cele care pot adăuga AllPlayer în lista celor mai bune programe de văzut filme. Desigur, ca utilizatori, veți găsi și alte opțiuni folositoare în timpul exploatării video-player-ului.

Luând în considerație cele expuse, pot afirma cu deplină convingere că AllPlayer poate candida ca unul dintre cele mai bune programe de văzut filme, oferind calitate superioară și un pachet solid de caracteristici care, alături de simplitatea în utilizare, poate fi una dintre cele mai bune alegeri pentru toți utilizatorii.

Download

11 Comentarii

      1. Cristi ai spus ca-l gasesc si in romana,dar…surpriza.Nu are romana.Imi poti lasa mai exact”calea”unde l-ai gasit in romaneste?Te-as ruga mult.

    1. Click dreapta pe ecran, Preferences, Subtitle Management, Font Settings, iar în lista dropdown CHARS, selectezi EASTEUROPE_CHARS și ai toate diacriticele valabile.

  1. merge super ,doar ca nu incarca subtitrarile,l-am pus si pe esteuropacode pt diacritice dar nu incarca nici macar un rand…ce sa-i mai fac?eu folosesc vlc,dar asta e tare fain si l-as folosi,dar fara traducere ,fara subtitrare ma oboseste sa ascult si sa traduc asa cum ma pricep eu.Ia dati-mi o rezolvere,va rog pe toti x kiar pe Cristi!Am sony vaio,laptop,stau in italy.Merci!

  2. L-am setat pe central european, dar nu recunoaste diacriticele. Pacat este un program foarte bun. Ce as putea face?

  3. Apropos de explicatia lui Paul B. Programul este de vina, nu are Europa de est, are numai Europa centrala si nu sunt incluse si diacriticele romanesti….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.