Review MiniTool Power Data Recovery (program avansat de recuperare a datelor) + Concurs

Am fost invitat de MiniTool Solution Ltd., dezvoltator cunoscut pentru gama largă de programe orientate recuperării datelor șterse ori pierdute, să testez noua versiune a Power Data Recovery, cel mai apreciat soft din catalogul companiei.

Power-Data-Recovery

MiniTool Power Data Recovery promite recuperarea fișierelor eliminate din computer, a partițiilor șterse, formatate sau corupte, recuperarea fișierelor eliminate sau pierdute de pe Hard Disk-uri externe, aparate foto, stick-uri USB, carduri de memorie, CD-uri și DVD-uri.

Chiar dacă în ultima vreme am observat că se obișnuiește integrarea de instrumente software terțe în kitul de instalare al programelor, în cazul MiniTool Power Data Recovery n-am avut parte de recomandări de genul, kitul acestuia venind neînzestrat cu chestii de genul. Iar dacă tot am adus vorba de instalare, merită menționat faptul că programul trebuie, la fel ca majoritatea programelor de recuprare a datelor, instalat pe un alt Hard Disk decât cel de pe care se încearcă recuperarea datelor. E important să acordați atenție acestui pas important și să selectați o destinație diferită dacă doriți nu doar creșterea șansele de recuperare, ci și neasumarea riscului pierderii acestora pentru totdeauna.

locatia-de-instalare-a-programului

După instalare, deschideți programul și alegeți în panoul general acțiunea pe care doriți să o realizați, respectiv recuperarea datelor șterse, a unei partiții defecte ori eliminate, recuperarea fișierelor șterse de pe un dispozitiv extern de stocare, sau recuperarea datelor stocate pe un suport optic.

Pentru testarea programului și documentarea acestui articol, din lipsa posibilității testării acestuia într-o situație reală, am șters intenționat fotografiile de pe cardul SD al aparatului foto pentru a încerca să le recuperez cu ajutorul MiniTool Power Data Recovery.

Așadar, după deschiderea programului și alegerea opțiunii Digital Media Recovery, am selectat cardul de memorie în lista tuturor dispozitivelor de stocare prezente în computer, apoi am pornit scanarea completă acestuia apăsând butonul aferent acțiunii.

scanare-card-sd

În mai puțin de cinci minute de la selectarea cardului SD și apăsarea butonului Full Scan, MiniTool Power Data Recovery mi-a afișat lista tuturor fotografiilor șterse pe care le-a identificat, oferindu-mi posibilitatea recuperării lor.

recuperare-date

În primă instanță am selectat doar câteva dintre fotografiile identificate de către program și i-am cerut acestuia să le restaureze într-un folder pe care îl creasem pe Destkop pentru a fi folosit special în acest scop.

recuperarea-fotografiilor-sterse

Dacă doriți să recuperați un fișier anume dintre cele identificate de program ca fiind recuperabile (butonul File Preview din panoul lateral stâng fiindu-vă de ajutor la identificarea precisă a acestora), selectați-l și apăsați iconița cu aspect de dischetă din bara interioară a programului (Save current selected item in the file list), apoi să indicați în cadrul ferestrei de dialog Save Files locația în care doriți să fie restaurat. Pentru final apăsați butonul OK și să așteptați restaurarea sa.

În ceea ce privește alegerea destinației datelor ce vor fi recuperate cu ajutorul programului MiniTool Power Data Recovery, vă recomand să optați pentru salvarea lor într-un folder aflat pe un alt Hard Disk sau dispozitiv de stocare decât cel din care vor fi recuperate.

Atunci când programul va finaliza procedura de recuperare, deasupra acestuia își va face apariția un mesaj care vă va informa cu privire la rezultatul obținut.

recuperare-realizata-cu-succes

Dacă doriți recuperarea tuturor fișierelor identificate și marcate ca fiind recuperabile de către program, selectați-le pe toate și apăsați butonul Save Files. Ca și în cazul restaurării unui fișier anume, programul vă va cere să-i indicați locul în care doriți ca acestea să fie restaurate.

recuperarea-tuturor-fisierelor

În cazul în care cantitatea totală a datelor ce se doresc a fi restaurate depășește 1GB, programul vă va cere să cumpărați o licență pentru versiunea premium. Prin urmare, vă recomand ca înainte de a opta pentru achiziționarea unei licențe să mai verificați încă o dată fișierele pe care doriți să le recuperați și să le eliminați din listă pe cele mai puțin importante.

Drept recomandare finală, sfatul meu este să folosiți cu încredere MiniTool Power Data Recovery atunci când dați datele șterse pierdute pentru totdeauna. Mai mult, rulați-l inclusiv chiar și în condițiile în care programele pe care le-ați încercat până în acel moment nu v-au fost de folos la recuperarea datelor. Sunt șanse mari să aveți parte de o surpriză plăcută!

Concurs:

 • Dați-mi un motiv bun pentru care considerați că aveți nevoie neapărat de o licență pentru versiunea premium a acestui program!
 • Spuneți-mi, pot fi recuperate cu ajutorul acestui program fișiere care au fost eliminate de pe SSD-uri?

Nu există tragere la sorți, iar răspunsurile mi le puteți trimite până Duminică, 16 Noiembrie 2014, ora 21:00. Câștigătorii vor fi aleși în funcție de răspunsurile oferite, de către staff-ul site-ului.

Download

22 Comentarii

 1. Da! Pot fi recuperate cu ajutorul acestui program fișiere care au fost eliminate de pe SSD-uri

  Consider ca am nevoie de o licență pentru versiunea premium a acestui program pentru ca mi-am cumparat un dispozitiv pentru stocare externa a datelor de care m-am folosit foarte putin timp, iar acum sistemul de operare il vede fizic ca dispozitiv, imi spune ca trebuie formatat, dar nu reuseste sa-l formateze.

  Multumesc!

 2. Doresc acest program, MiniTool Power Data Recovery, pentru ca sunt solicitat de multe ori sa restaurez date sterse, si folosesc un program mai vechi de recuperare, care nu reuseste sa recupereze tot. Si eu am pierdut date contabile pe laptopul meu, si nu am reusit sa le recuperez deloc. A trebuit sa refac evidenta contabila cap coada.
  Pot fi recuperate fisierele sterse de pe SSD-uri. Mai greu ca pe HDD, dar se poate.

 3. te salut. SSD-urile merg pe acelasi principiu ca si flash driverele si cum tu ai zis ca pot fi recuperate fisierele de pe flash drivere, in consecinta se poate recupera si de pe SSD. Eu am terminat faculta de mate info si pe langa serviciu (care are oarecum legatura cu informatica) in timpu liber ca sa mai rotunjesc veniturile asigur mentenanta contra cost (dar la un pret mai scazut), apropo, sa sti ca m-ai ajutat cu multe programe, de multe ori m-ai scapat si mi-ai adus bani sa zic asa. Acuma tu decizi daca merit sau nu :p

 4. Cred ca ar fi perechea perfecta pt. Minitool Partition Wizard Professional pe care il am instalat in calculator. Suporta si SSD (” The free file recovery software for Windows 7 also supports various kinds of storage devices like SSD, USB flash drive, memory card, and digital media player.”)…asa reiese de pe pagina lor web.

 5. Il vreau pentru ca este bun, trebuie avut asa ceva in calculator, pentru ca am nevoie! Da, se pot recupera, fisierele care au fost eliminate de pe SSD-uri.

 6. Nu spun cal vreau caci toti cred ca si l-ar dori, daca imi poti da un sfat cum las putea foloosi in versiune free pentru a recupera fotografiile cu fica mea de pe un SD de 8G ( tin sa specific sunt fotografii ce ocupa in jur de 4G ), am vazut ca in varianta free poti recupera doar 1G.
  Multumesc

 7. Am nevoie de o licenta deoarece ma ocup de muxarea/remuxarea filmelor in format DVD si am nevoie de acest program pentru a recupera fisierele sterse din greseala sau neatentie.
  Se pot recupera date dupa SSD cu acest program.
  Multumesc.

 8. Vă mulțumim pentru participare. Toți cei înscriși au primit prin email numărul de serie pentru înregistrarea programului versiunii premium a MiniTool Power Data Recovery.

  1. Salut,Cristy!!! Te rog frumos da-mi si mie numărul de serie pentru înregistrarea programului versiunii premium a MiniTool Power Data Recover.Nici un alt program nu-mi vede HDD-ul,asta imi vede HDD.Multe salutari!!!

  1. salut..te rog dami si miea liceenta pt MiniTool Power Data Recover ca miam sters din greseala partitia :D si nu pot sa mio recuperez ca imi cere licienta
   te rog ajutama

 9. Salut! E un program foarte bun.Am un hard disc portativ care sa formatat din greseala mea pe el avem salvate in el 100gb de foto cu feciorul meu de la naștere.As putea sa le intorc pe toate cu ajutorul programului acesta?Mulțumesc anticipat!

  1. Salut.
   Raspunsul este afirmativ,poti recupera datele pierdute cu ajutorul acetui program ori folosind programe similare fiind conditionat de faptul ca nu trebuie sa mai utilizezi acel HDD extern sub nici o forma pana in momentul recuperarii si in timpul recuperarii propriu-zise.
   De asemenea esti conditionat de limitarea programului in varianta gratuita.
   Exista o sumedenie de programe similare gen iCare Format Recovery,Pandora Recovery,Wise Data Recovery,alternative gratuite ca Recuva ori suite de recuperare ca Hirens Boot CD etc. sfatul meu fiind sa te rezumi la cele cunoscute,cele cu review-uri pozitive in care se confirma faptul ca au o rata de recuperare mare.

   Articole utile:
   http://nib.ro/12/01/cum-poti-recupera-una-sau-mai-multe-partitii-sterse/

 10. Salut Cristian. Spune-mi daca ai vreun program de recuperat poze sterse din nokia lumia 520 cu windows phone. Am tot cautat pe net o sumedenie de programe, dar far nici un rezultat. Problema e ca nici unul nu imi gaseste telefonul, doar partitiile calculatorului. Multumesc!

 11. Salut,Cristian! Am o mare rugaminte!!! Te rog frumos da-mi si mie numărul de serie pentru înregistrarea programului versiunii premium a MiniTool Power Data Recovery. Multe salutari!!!

 12. am nevoie de o licienta ca miam sters din greseala partitia :D si vreau sa o recuperez dar imi cere licienta ….va rog ajutatima

  1. Posibil au fost suprascrise zonele in care datele inca existau si se mai puteau recupera.
   Poti testa si solutiile de recuperare oferite de Easeus ori iCare dar devreme ce un soft ti-a raportat o lipsa a rezultatelor scontate asteapta-te ca si celelalte sa iti returneze rezultate similare.
   Succes!

 13. am un hdd extern si-a fact singur partiti una nu ie cunoscuta de windows 10 ,asta dupa ce copiam din iel datele windows iso intrun stik ,acum i-mi da valori enorme la recuperare 37866,46T,,SI HDD ARE DOAR 4T,multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.