Windows Tweaker: program gratuit pentru particularizarea sistemului de operare Windows 10

Patru ani au trecut de la prezentarea primei versiuni a Windows Tweaker, timp în care, acest program gratuit care tocmai a dobândit capacitatea de a particulariza și Windows 10, a primit mai multe îmbunătățiri care ne dau motive să-l readucem în atenția voastră.

Windows Tweaker - program de particularizare a sistemului de operare Windows 10

Chiar dacă versiunea actuală, după cum punctează și cei de la gHacks, nu se poate lăuda cu una dintre cele mai bine organizate interfețe grafice, se numără printre puținele programe de acest gen la care putem apela în scopul ajustării parametrilor S.O. Windows 10.

În partea dreaptă a interfeței regăsim o listă a caracteristicilor și componentelor software ce pot fi particularizate în detaliu, la accesarea cărora panoul central va afișa, în file aparținând fiecărei caracteristici în parte, fiecare parametru ce va putea fi ajustat.

De exemplu, din Explorer, după cum poate fi observat și în imaginea superioară, vom putea activa sau dezactiva afișarea bibliotecilor în panoul de navigare al Windows Explorer, alege ordinea în care vor fi afișate numele și litera fiecărui hard disk sau partiții, activa sau ascunde bara de opțiuni, extensiile fișierelor cunoscute, casetele de selecție, fișierele protejate, samd.

Din ramura System putem reduce timpul de așteptare înainte de închiderea forțată a tuturor aplicațiilor care nu răspund, particulariza informațiile sistemului (fabricant, model, etc.), opta pentru activarea sau dezactivarea serviciului Windows Installer, a punctelor de restaurare, a logo-ului companiei căreia aparține respectivul PC, a funcției de căutare, șamd.

Mai pot fi particularizate și meniul contextual, acțiunile butonului de oprire, sau dezactivate redarea automată, solicitarea alegerii utilizatorului și tastării parolei la pornirea sistemului fără a renunța la parolă, a sunetele de sistem, repornirea automată la apariția unei erori ce împiedică funcționarea sistemului, activate mesajele personalizate afișate la pornirea PC-ului, restricționate accesul la anumite opțiuni și caracteristici de sistem, ori activate operațiile de mentenanță comune ce vor fi efectuate automat la pornirea calculatorului, printre altele.

Utilities este ramura în care veți găsi scurtături către cele mai importante instrumente de sistem, cum ar fi Group Policy Editor, Device Manager, Computer Management, Event Viewer, Component Services sau Computer management.

Windows - Tweaker Utilities

Cu alte cuvinte, Windows Tweaker este utilitarul de folosit după instalarea sistemului de operare Windows 10, în scopul configurării acestuia în funcție de preferințele și nevoile celui care va folosi computerul în care tocmai a fost instalat. Nu e singura metodă, dar se numără printre cele mai rapide dintre cele avute la dispoziție.

Este gratuit și oferit ca atare inclusiv în versiune portabilă. Chiar dacă l-am prezentat drept un program de particularizare a Windows 10, acesta poate fi utilizat fără probleme și în altele mai vechi, cum ar fi Vista, Windows 7, 8 sau 8.1. Îl puteți descărca de aici și utiliza fără vreo obligație sau restricție în scopuri personale și nu numai.

Configurare

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.