CCleaner 3.0: curată şi optimizează Windows-ul, şterge toate datele dintr-o partiţie, analizează şi curaţă registrul, ş.a.m.d.

Titlul rezumă perfect principalele funcţii ale noii versiuni a CCleaner, 3.0, făcută publică în urmă cu două zile de către creatorul său, Piriform. Printre aceste importante noutăţi putem remarca şi faptul că noul executabil oferă suport nativ pentru sistemele de operare Windows de 64 Biţi şi în consecinţă, toţi cei ce dispun de un astfel de sistem, cu siguranţă vor observa că aplicaţia realizează procesele mult mai rapid decât o făcea până acum şi că randamentul general al acesteia a crescut considerabil în comparaţie cu cel avut de versiunile sale anterioare.

1-ccleaner_Program_de_curatat_si_optimizat_calculatorulO altă noutate importantă pe care o regăsim în CCleaner 3.0 o reprezintă şi utilitarul Drive Wiper; cu el putem şterge permanent (nu pot fi recuperate cu programe de recuperat date şterse accidental) toate datele dintr-o partiţie.

Drive Wiper ne pune la dispoziţie trei tipuri de ştergere permanenta: simplă înlocuire (o rescriere), ştergere DOD 5530.22-M ( rescrie datele de trei ori), stergere NSA (rescriere a datelor de şapte ori) şi în cazul în care considerăm că datele a căror permanentă eliminare o dorim sunt îndeajuns de sensibile încât să urmărim împiedicarea recuperării lor pentru totdeauna, putem opta pentru tipul de ştergere Gutmann (35 faze de rescriere).

2-CCleaner_3În rest, CCleaner 3.0 este la fel cum l-am cunoscut şi până acum: utilitarul de curăţare a Windows-ului, numărul unu. Cu el putem elimina temporarele browserelor (Firefox, Internet Explorer, Chrome, etc.), a sistemului de operare, a serviciului de căutare, etc. Pe lângă asta, ne permite dezinstalarea aplicaţiilor şi ştergerea regiştrilor pertinenţi, analizarea regiştrilor pentru localizarea, repararea şi eliminarea intrarilor defectuoase.

Informaţii & download

 • Sistem de operare: Windows (32 şi 64 biţi)
 • Licenţa: Freeware
 • Preţ: Gratuit
 • Link de Download: Piriform

8 Comentarii

  1. Adevarat, e greu de explicat. Aplicatia sterge „fisierele temporare”. Acele fisiere generate de anumite aplicatii in timpul executiei si de care nu mai este nevoie niciodata.
   Exemplu pe intelesul tau:
   Cand te apuci sa fabrici un mobilier, in urma ramane rumegus, aschii etc. Toate resturile astea daca nu le cureti nu fac altceva decat sa te incurce.
   La fel se intampla si cu aplicatiile. Ele, pentru a realiza anumite procese creeaza fisiere temporare pe care, din pacate mai tarziu nu le elimina. Aici intervine CCleaner; el curata acele fisiere inutile.
   Sper ca am fost cat se poate de explicit.

 1. Mulţumesc mult ptr explicaţia cu ”rumeguşul”.
  De mult timp mă tot întrebam ce sînt acele ”fişiere temporale”. Şi în ultima lună (ianuarie 2012) chiar mi-a fost frică să le mai şterg . M-am temut să nu dăuneze, să nu destabilizez sistemul .
  Acum ”mi-a venit inima la loc” .
  Toate cele bune !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.