Cum poți să te conectezi la alt calculator

Dacă nu știai că poți să te conectezi la alt calculator, prin Internet, pentru a-l controla de la distanță ca și cum te-ai afla în fața sa, acesta este articolul pe care trebuie să-l citești. E vorba de un program, ShowMyPC Collaboration, foarte asemănător cu programul despre care am vorbit aici, care permite controlul la distanță a două calculatoare.

Pentru a te putea conecta la alt calculator folosind ShowMyPC Collaboration, atât tu, cât și proprietarul calculatorului la care vrei să te conectezi va trebui să descărcați și să rulați programul. După rulare, cel aflat în fața calculatorului la care vrei să te conectezi, va trebui să apese butonul „Publica calculatorul meu„:

cum poți să te conectezi la alt calculator

În locul butonului, după apăsarea sa, va fi afișată o parolă de partajare:

parola de partajare

Pentru a te putea conecta la calculatorul său, cealaltă persoană trebuie să-ți comunice această parolă, pentru a o introduce în caseta „Vizualizează„:

conectare la alt calculator

După introducerea parolei, apasă butonul „Play” indicat de săgeata mouse-ului în captura de ecran de mai sus, apoi așteaptă stabilirea conexiunii între cele două calculatoare.

După ce conexiunea a fost stabilită, e important ca cealaltă persoană să nu atingă nici mouse-ul și nici tastatura, asta deoarece tu vei deține controlul asupra calculatorului său.

După cum vei vedea, cu ShowMyPC Collaboration vei putea partaja fișiere, comuta sesiunea în modul prezentare, înregistra în video ecranul calculatorului la care te-ai conectat, sau realiza capturi de ecran ale acestuia. Iată așadar o modalitate simplă și rapidă pentru a da o mână de ajutor cuiva care are probleme cu calculatorul și nu le poate rezolva pe cont propriu.

Alternative, mai bune, totuși, au apărut între timp, printre care AnyDesk și TeamViewer.

 Download ShowMyPC

20 Comentarii

 1. Daca unul din cele doua computere ( sau eventual amandoua ) care trebuiesc sa se conecteze intre ele are ( au ) setarile de securitate din servicii ridicate la maxim…remote registry, remote desktop, etc.
  va mai functiona acest program ?.

  1. In principiu, in ciuda tuturor configurarilor, atunci cand doresti sa executi programul, Windows te va intreba daca vrei sa-i permiti conexiunile. Daca ii oferi acces de la ambele, nu cred ca vor exista probleme.

 2. Daca unul din cele doua computere ( sau eventual amandoua ) care trebuiesc sa se conecteze intre ele are ( au ) setarile de securitate din servicii ridicate la maxim…remote registry, remote desktop, etc.
  va mai functiona acest program ?.

  1. In principiu, in ciuda tuturor configurarilor, atunci cand doresti sa executi programul, Windows te va intreba daca vrei sa-i permiti conexiunile. Daca ii oferi acces de la ambele, nu cred ca vor exista probleme.

 3. EU NU CUNOSC ACEST PROGRAM,DAR AM SA IL INCERC PENTRU CA VREAU SA FAC CONECTAREA LA DOUA CALCULATOARE CU SISTEMUL DE OPERARE WINDOWS 7 SI NU REUSESC SI SPER SA REZOLV ACEASTA PROBLEMA CU ACEST PROGRAM VA MULTUMESC

 4. EU NU CUNOSC ACEST PROGRAM,DAR AM SA IL INCERC PENTRU CA VREAU SA FAC CONECTAREA LA DOUA CALCULATOARE CU SISTEMUL DE OPERARE WINDOWS 7 SI NU REUSESC SI SPER SA REZOLV ACEASTA PROBLEMA CU ACEST PROGRAM VA MULTUMESC

 5. Am un calculator si un leptop (ambele vechi!). In calcultor este montat un DVD inscriptor, in leptop am un CD cititor.
  Intrebare: cum trebuie legat calculatorul cu leptopul ca in calculator sa vad fisierele leptopului si sa pot inregistra din leptop cu DVD inscriptorul calculatorului?

   1. PC este: windows xp profesional
    Laptop: windows xp

    Am multe poze in laptop pe care le vreau salvate pe dvd, iar in pc nu am memorie libera suficienta, multumesc, nu sunt un specialist in calculatoare, doar un utilizator simplu

    1. Ideea e că trebuie să conectezi calculatoarele în rețea (la același router), apoi să partajezi folderul în care ai fotografiile; dacă nu știi cum se face asta, pot scrie un tutorial curând…

     1. OK, multumesc.
      Se poate realiza cu un cablu tip retea inversor ? Am citit ceva dar nu sunt lamurit ce mai trebuie facut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.