Cum se dezactivează / scoate HomeGroup din Windows Explorer – Navigation Pane

Dacă dispunem de un singur calculator sau dacă niciodată n-am avut motive să conectăm calculatoarele de acasă la același HomeGroup, nu văd de ce am lăsa în Windows Explorer » Navigation Pane un loc dedicat acestuia:

Cum se scoate / dezactivează HomeGroup din Windows Explorer - Navigation Pane în Windows 7

Doar ca să ocupe spațiu, să ne încurce și să ne distragă atenția ori de câte ori apelăm la panoul de navigare ?!? Mai bine nu…

Cum se dezactivează HomeGroup în Windows 7

Pentru a dezactiva HomeGroup în Windows 7 va trebui să deschidem Registry Editor și să mergem la ruta:

HKEY_CLASSES_ROOTCLSID{B4FB3F98-C1EA-428d-A78A-D1F5659CBA93}ShellFolder

Aici, facem click-dreapta pe ShellFolder » Permissions…

Registry Editor » ShellFolder » Permissions

Asta va face să se deschidă fereastra „Permissions for ShellFolder” unde, după ce selectăm numele nostru de utilizator în panoul „Group or user names„, vom bifa caseta „Allow” din dreptul permisiuniiFull Control„:

ShellFolder » Permissions » Full control » Allow

Facem click pe Apply » OK pentru a ne reîntoarce la Registry Editor unde, rămânând la ShellFolder, în panoul din partea dreaptă, facem dublu-click pe Atributes pentru a substitui valoarea acestui Key cu b094010c:

ShellFolder » Atributes » Value data

După ce facem un Log off vom observa că HomeGroup a dispărut din Navigation Pane:

HomeGroup a dispărut din Navigation Pane

Teoretic, asta ar fi tot, însă, deoarece niciodată nu facem lucrurile pe jumătate, vom dezactiva și serviciile acestei caracteristici pentru a evita consumul inutil de resurse.

Dezactivarea serviciilor HomeGroup Listener / Provider

Având în vedere că am renunțat la HomeGroup deoarece nu ne era de nici un ajutor real, vom dezactiva și serviciile pertinente acestuia pentru a reduce consumul de resurse și accelera boot-area sistemului; e drept că rezultatul nu va fi unul care să ne lase cu gura căscată însă atât timp cât putem evita încărcarea serviciilor de care nu avem nevoie, de ce să nu o facem ?!?

Pentru a dezactiva serviciile HomeGroup Listener și HomeGroup provider, scriem în caseta Run command (sau în Search Box-ul din meniul de Start) comanda „services.msc” și apăsăm Enter.

Dezactivarea serviciilor homegroup pentru reducerea consumului de resurse

Vizualizând lista serviciilor în modul „Standard„, căutăm, și când îl găsim, facem dublu-click pe serviciul „HomeGroup Listener” pentru a-l dezactiva:

HomeGroup Listener » Startup Type » Disabled

Repetăm acțiunea și cu serviciul HomeGroup Provider.

Uite cum, în mai puțin de cinci minute am reușit nu doar să eliminăm o funcție care mai mult ne încurca decât de descurca, ci și să reducem consumul de resurse al sistemului pentru obținerea unei performanțe mai bune.

13 Comentarii

  1. Pentru cei mai comozi care nu vor sa faca tweak-urile din registri, puteti folosi acest mic programel portabil pentru a scapa de HomeGroup. Ba maimult puteti adauga in acel panou si control Panel sau Recycle Bin.

  2. Ajutati-ma va rog, cu un raspuns referitor la problema pe care o am,am avut instalat un antivirus kaspersky si dupa o perioada de o saptamina am vrut sa il dezinstalez pe care lucru l-am si facut dar nu s-a dezinstalat complect,au mai ramas unele fisiere nesterse pe care nu le pot sterge.de fiecare data cind pornesc laptopul,i-mi apare jos in bara kaspersky si pina nu ii dau exit nu pot porni internet explorer mozila , mentionez ca am incercat sa il sterg cu unloker, sau cu comodo.In speranta ca ma veti ajuta cu un raspuns favorabil va multimesc anticipat.

  3. Bun tutorial! Cateodata stau si ma gandesc…de unde naiba scot unii codurile de genu „b094010c” si de unde stiu unde se le bage ca sa mearga, dar cred ca pentru a intelege mai bine toate codurile astea trebuie studiat mai mult! :) Cred ca o sa raman la partea in care eu gasesc tot ce am nevoie pe programecalculator.ro fara a fi nevoie de extra coduri :)) Mersi Cristian! Keep up the good work!

  4. :)) , ti-as da un Like , dar nu utilizez Facebook, nu sunt inregistrat acolo.
    Foarte bun articolul , eu am mai sters inca vreo cateva chestii , dar nu stiu cum sa scap de ‘Libraries’ , ca … nu-mi trebuie , mai mult ma incurca

  5. Nu stiu de unde a aparut homegroup asta la mine pe desktop, cert e ca eu nu l-am instalat. Am urmat sfaturile voastre ca sa scap de el dar nu ma lasa. Imi apare ceva de genul: „Windows couldn’t remove yaour computer from the homegroup” ceea ce nu-mi convine deloc. Nu-mi place ideea ca s-ar putea baga altii prin datele din calc meu. Am incercat sa il dezactivez. Adta cred ca mi-a iesit. Eu vreau sa va intreb daca mai e activ odata ce imi spune chestia aia si cum sa fac sa-l scot de tot?
    Nu prea ma pricep la calculatoare, dar nici idioata nu-s, asa ca daca imi explicati frumos s-ar putea sa ma descurc. In ceea ce priveste chestia aia cu Registry Editor, nu stiu de unde o iau sau cum se intra intr-un astfel de meniu. Puteti sa ma ajutati? Multumesc mult! Anca

  6. Foarte interesnte tutorialele.Ai talent de profesor:explicatii scurte,clare,la obiect. Voi incerca sa-mi instalez si configurez W7Pro de pe dvd-ul cu licenta.Intrebari:1)Am un laptop refurbished HP EiteBook 8530p si vreu sa stiu daca pasii pt instalare sunt aceeasi,indiferent daca hdd-ul e MBR sau UEFI.2)Pe laptopul cu care comunic acum am instalat av Microsoft Essentials, care insa nu m-a aparat de „delta search”, care mi-a bulversat laptopul.Exista o solutie av eficienta prin instalare a 2 programe antivirus? Si daca da,care ar fi acelea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.