Instalare Microsoft Office Professional 2010 în limba româna

Și uite că până la urmă am făcut rost de pachetul Microsoft Office Professional 2010 în limba româna; bineînțeles, fără ajutorul celor de la Microsoft Romania.

1-Microsoft-Office-2010-Excel-Word-etcTrebuie să recunosc totuşi că deşi nu m-a costat absolut nimic suita de aplicaţii Office, n-am prea fost încântat de ideea de a instala versiunea de 32 biţi pe un Windows de 64, dar na, când nu ai de ales, culegi. Cum de nu m-a costat nimic ? M-a ajutat Florin, un jurnalist pe care l-am cunoscut întâmplător pe blog şi căruia vreau să-i mulţumesc pe această cale pentru sprijinul acordat.

2-Microsoft-Office-2010-Cerere-CD

Licenţa a fost câştigată la un concurs demarat chiar de catre Microsoft şi din acest motiv demersurile pentru a intra în posesia ei sunt asemănătoare celor urmate în cazul în care se doreşte achiziţionarea pachetului Microsoft Office Professional 2010 prin magazinul online al companiei a cărui nume îl poartă. Diferenţa ?!? În acest mod, la achiziţionarea sa preţul rămâne ZERO în cazul în care nu doreşti să-ţi fie livrat prin poştă un DVD pe care să-l foloseşti dacă n-ai chef să descarci de pe net executabilul.

Deoarece de moment nu am nevoie de toate aplicaţiile integrate în suita Microsoft Office Professional 2010, am ales modalitatea de instalare personalizată a acestuia, unde, am ales chiar ce am avut nevoie: Word, Excel, Power Point şi Outlook.

3-Instalare-personalizata-Microsoft-Office-Professional-2010Procesul de instalare a decurs în mod normal; nu a fost necesară repornirea calculatorului la finalizarea sa, însă s-a dovedit a fi o acţiune inevitabilă după instalarea actualizărilor importante ce şi-au făcut apariţia odată cu activarea licenţei:

4-Actualizari-Windows-Update-pentru-Microsoft-Office-Professional-2010La prima rulare am dat peste ceva ce mi-a plăcut enorm şi care mi-a scăpat atunci când am instalat pachetul în limba engleză cumpărat de mine -pe care din fericire am reuşit să-l vând pe Ebay-. E vorba despre asistentul ce te întreabă dacă doreşti ca documentele create cu Microsoft Office Professional 2010 să fie salvate în formate Office Open XML sau OpenDocument:

5-Microsoft-Office-Professional-2010-format-documenteOricum, să nu ne lăsăm amăgiţi şi să credem că Microsoft şi-a schimbat părerea despre principalul său rival în acest sector, OpenOffice.org. Nicidecum ! Dispunem de acesta posibilitate deoarece responsabilii din Redmond s-au săturat de amenzile primite de la Uniunea Europeană pentru modul în care compania pe care aceştia o reprezintă îşi trata concurenţa în disperata încercare a sa de monopolizare a pieţei de software.

Pentru a încheia, vin cu o nelămurire personală: de ce corectorul încorporat în Microsoft Word 2010  în limba romană recunoaşte ca fiind corect scrise cuvintele fără diacritice ? Ah, nu mai pomenesc nimic referitor la sugestiile oferite de corectorul gramatical că mă apucă plânsul…

6-Corector-gramatical-Microsoft-Office-Professional-2010will be continued…

4 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.