Întreținerea și optimizarea registrului Windows pentru performanțe superioare

În majoritatea cazurilor, instalarea programelor implică adăugarea de intrări în registrul Windows. Chiar dacă la dezinstalarea lor utilizăm programe speciale ca Revo Uninstaller, IObit Uninstaller, etc, rămân urme care, îngreunează funcționarea sistemului de operare. Curățarea manuală înseamnă experiență și timp îndelungat de analiză. Registry Life este un program gratuit ce poate rezolva simplu aceste probleme, fiind conceput pentru toate categoriile de utilizatori.

1-Registry Life-interfata-principala

Prin caracteristicile oferite, programul poate crește nivelul de performanță al calculatorului, prin eficienta întreținere și optimizare a registrului Windows. În cadrul instalării veți avea oferta unui alt program de care, practic nu aveți nevoie.

Interfața programului este simplă, cele două funcții din panoul stâng, Registry Cleanup și Registry Optimization vorbind de la sine. Bineînțeles, vom începe prin a verifica registrul Windows de intrări invalide, analizarea cuprinzând programele înregistrate, setări la nivel de utilizator, inclusiv parametri respectivi, setări ce pot fi restabilite la valorile lor inițiale. Deci click pe Run registry check. Analiza nu va dura mult timp, rezultatele afișate putând fi revizuite de cei mai experimentați. Repararea automată a erorilor se face simplu, prin click pe butonul Fix.

2-Registry Life-rezultate-analiza

A doua funcție, cea de optimizare prin defragmentare și comprimarea registrului, se poate face foarte simplu, însă necesită restartul sistemului, executându-se automat în procesul de boot. O opțiune foarte utilă este Undoing Changes Center, ce vă oferă posibilitatea de a reveni la starea inițială, în cazul în care ceva nu a decurs bine în procesul de întreținere și optimizare a registrului Windows.

3-Registry Life-undo-changes-center

Opțiunile oferite de Registry Life sunt, în general, destinate celor avansați, permițând scanarea anumitor secțiuni din registru, elementele din Startup, asociații tipuri de fișiere, biblioteci partajate și meniul contextual Internet Explorer, crearea unei liste de excludere, etc, fiind optime pentru cea mai mare parte a utilizatorilor.

Download

3 Comentarii

 1. Ai verificat pe win.8.1 x64 ?Isi face treaba bine?Cel mai mult ma deranjeaza dupa o dezinstalare ca raman mizerii si folosesc Revo.+Cclener :((
  Revin,nu stiu daca face mai mult decat Cclener,astept pareri…demult cautam un astfel de program pentru ca Cclener nu stergea in regedit si appdata o sa-l mai folosesc cateva zile nu sunt sigur de el…
  http://s27.postimg.org/4r34xkdnn/Captur_ecran_15.png am atasat si o imagine,cam la fel,nu?+ cclener are meniu in limba romana.
  P.S. ar trebui sa faceti posibila editarea postarilor,va rog.

  1. Salutari Dani.
   Iti sugerez sa arunci o privire pe articolele mai vechi de aici,unul dintre ele fiind acesta,care sper sa iti satisfaca nevoile pe deplin.
   Fiecare program este diferit in felul lui dar exista multe similitudini in privinta rolului sau final,fiind fiecare configurat diferit,mai mult sau mai putin agresiv cu activitatile de mentenanta,ce anume sa stearga si de unde,ce tipuri de fisiere sunt considerate inutile si care nu etc…
   Referitor la posibilitatea editarii comentariilor sa stii ca au existat si asemenea optiuni prezente dar s-a constatat ca utilizau inutil resursele blogului.

  2. Merge pe toate versiunile Windows. Păreri despre program îți vei face personal, după o utilizare mai indelungată. Nu te aștepta să vezi minuni după o curățare, două, a registrului. Cât despre meniul în limba română, personal prefer „limba maternă” a IT&C, adică engleza. Îmi este mai de ajutor în îndelungatele vizite pe care le fac pe Internet, corelate cu căutările prin „magaziile” Windows.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.