Verifică starea de sănatate a Hard Disk-ului

Pe zi ce trece avem procesoare tot mai puternice, memorii RAM tot mai rapide și mai ieftine, placi video de o performantă extraordinară, Hard Disk-uri la fel ca acum 5 ani!

CrystalDiskInfo

Oricât de performante ar fi celelalte componente, Hard Disk-ul are un cuvânt foarte important de spus atunci când se vorbește despre performantă și din păcate, deoarece tehnologia utilizată la fabricarea Hard Disk-urilor nu a mai fost reînnoită de ani buni, în afară de a veghea la starea de sănătate a acestui component și recurge la substituirea lui atunci când „i-a venit ceasul„, nu putem face altceva pentru a obține performanțe mai bune; RPM-ul e același și în consecință, viteza de scriere și citire a datelor rămâne și ea neschimbată.

CrystalDiskInfo este un program gratuit cu care putem afla rapid informații referitoare la „starea de sănătate” a Hard Disk-ului calculatorului nostru și atât. Nimic mai mult! Dar nu asta-i important; important e că verdictele pe care le dă sunt cât se poate de adevărate (și asta nu o spun doar eu; o spun majoritatea specialiștilor care au avut de-a face cu el), ori asta e mai mult decât suficient pentru a ține cont de el atunci când comportamentul Hard Disk-ului nu ne miroase a bine

 Download CrystalDiskInfo

35 Comentarii

 1. Am folosit o perioada acest soft,este bun pentru a vedea rapid starea HDD-ului,pentru cei mai putin pretentiosi este chiar ok.Poate majoritatea utilizatorilor nici nu stiu sa interpreteze indicatiile unui soft mai „bengos”,asa ca…..softul prezentat aici este foarte bun.

 2. Nici nu imi vine sa cred
  Health status: Good, Temperature: 29 C
  Chiar am ramas uimit am hardul de cel putin 5,6 ani, interfata Parallel ATA. Am vazut acolo undeva in dreapta Power on hours sa inteleg ca e numarul total de ore cat timp a fost hardul in functiune (18075h – 753.125zile)

  1. Da, clar e numarul de ore.. mai e si numarul de porniri, eu am vreo 6154 si 27% temperatura.
   Chiar util programul, la cate reinstalari am facut pe el, ma mir cum de arata ca e „GOOD”..

 3. Bun programul. 34 grade C, 14791 (616 zile si 7 ore) pornit si inca merge.
  Maxtor 250GB

  Mersi Cristian de program! Keep up the good work!

 4. 38 grade C porniri 6926, ore functionare 15543 :)) Imi zice atentie, pe galben, si 2 erori care suna cam asa:
  05 Numar sectoare realocate 100(curenta) 100(cea mai slaba) 24(prag)
  C6 Sectoare eronate necorectabile 99(curenta) 99(cea mai slaba) 0(prag)

 5. Un soft cu adevarat util. Ca idee, pentru un HDD extern Samsung S1 mini (160 GB, format 1,8″) pe USB am asa: Power On Count 1.249 count si Power On Hours 1.367 hours. Am foarte multe „porniri” pentru ca este HDDul pe care lucrez zilnic si la birou si acasa, respectiv 1.249 de porniri din 10 sept. 2010 (=509 zile), ar face in medie 2,45 porniri pe zi si este cit se poate de adevarat. Si rezista!… inca…

 6. Am bulina galbena la:
  -numar sectoare realocate (curenta 100,cea mai slaba 100,prag 36)
  -numarul curent de sectoare instabile (C100,C100,P0)
  -sectoare eronate necorectabile (C100,C100,P0)

 7. …hai sa va zic una, Printul Mostenitor are o configuratie de NASA,insa el nu stie sa bage ata in ac si nici sa scrie fara tastatura ,e corigent la Limba Romana ….in rest e bine,are numai zece la mate …sincer ,nu cred ca e bine dirigintele lui e profesor de tumbe …e bine, in rest.

 8. hey salutare:* … leptopul meu are 62grade temperatura :-s…si scrie Atentie! :|…este de bine? kum fac sa dispara toate astea? ce program sa folosesc? mersii frumosh :*

  1. Bineînțeles, vrea să spună că ceva nu este cum ar trebui să fie. Citește detaliile și vei afla motivul, iar dacă nu te descurci singur, încărcă undeva un screenshot și lasă-ne link-ul.

 9. am incercat programul dat si imi arata :atentie la C5-num curent de sectoare instabile; C6-sectoare eronate necorectabile; 05-numar sectoare realocate si o temperatura de 35 gr-41gr.De aici rezulta ca trebuie schimbat?

 10. Salut am un hdd de 6 ani cu 500 gb cu 20 011 ore adika 833 de zile si 19 ore are 5201 de opri .. important!! am la stare o atentionare cu galben si jos este c5 c6 cu galben cam cat timp mai ma tine acest hdd?? se poate sa il recuperez imi place cum merge doar ca la aprindere imi apare o pagina neagra si in colt o liniuta care licare ms!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.