Xirrus Wi-Fi Inspector: radar Wireless in PC-ul tau

Xirrus Wi-Fi Inspector este un program gratuit ce functioneaza precum un radar Wireless. Acesta poate fi fara indoiala o alternativa interesanta a programelor Vistumbler si NetStumbler. Bineinteles ca pentru a-l putea utiliza veti avea nevoie de un calculator care sa dispuna de un adaptor Wi-Fi (toate laptopurile dispun de el).

1-xirrus-wi-fi-inspector-13Utilizand functia „Radar”, vom cere programului sa scaneze toate retelele Wireless a caror semnal este indeajuns de puternic pentru ca adaptorul nostru Wi-Fi sa le poata intercepta si crea utilizand numele lor o lista, pe care, sa o putem vizualiza ori de cate ori consideram ca este necesar sa o facem. Xirrus Wi-Fi Inspector ne permite si sa testam viteza si calitatea conexiuni Wireless (butoanele „Speed Test” & „Quality Test”), pentru momentele in care nu stim cu siguranta unde sa pozitionam routerul ori punctul de acces astfel incat sa obtinem intre acesta si calculator o conexiune stabila si de maxima calitate. Inca o caracteristica interesanta a acestui program o reprezinta prezenta celor doua butoane ce ne permit conectarea rapida la una din retelele detectate si respectiv, dezactivarea rapida a adaptorului.

Dezavantaje ?!? Mda, pentru unele persoane ar exista unul… Cum adica „pentru unele persoane” ?!? Pai simplu… Este disponibil doar in limba engleza. Daca tu nu vezi in asta un inconvenient, atunci Xirrus Wi-Fi Inspector este perfect pentru tine. Cat despre compatibilitate si consumul de resurse avut de acesta in timpul functionarii, chiar nu cred ca este cazul sa va faceti griji daca detineti un calculator cu o vechime inferioara a patru ani. Mai trebuie sa stiti si ca acesta functioneaza in Windows XP, Vista si Windows 7 si ca este compatibil cu toate adaptoarele Wi-Fi existente. Este, asa cum v-am mai spus, un program gratuit si poate fi descarcat de pe site-ul sau oficial. Pentru download & mai multe detalii, utilizati acest link.

3 Comentarii

  1. cred ca asta e cel mai tare blog posibil ! citesc mereu ce publici dar nicio data nu comentez…mam gandit sa folosesc si eu Xirrus Wi-Fi Inspector !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.