De unde poți descărca driverele pentru Windows

Dacă tocmai ai instalat sau reinstalat sistemul de operare și te întrebi de unde poți descărca driverele pentru versiunea de Windows pentru care ai optat, ei bine, ai ajuns unde trebuie! Și suntem convinși că ai ajuns unde trebuie deoarece în rândurile de mai jos descriem câteva dintre cele mai fiabile metode de a localiza și descărca drivere pentru Windows.

actualizarea manuala a driverelor

Pentru a obține cea mai recentă versiune a driverelor necesare, vă recomandăm ca înainte de toate să accesați secțiunea de suport de pe site-ul fabricantului laptopului sau a desktop-ului vostru. Pentru a vă fi mai ușor, vă punem la dispoziție, mai jos, link-uri către secțiunile de suport ale celor mai importanți producători de computere și componente:

Dacă pe site-ul fabricantului desktop-ului sau laptopului vostru nu sunt disponibile drivere ce vă pot fi de folos pentru versiunea sistemului de operare Windows instalată, puteți apela și la softurile dedicate acestui tip de operații, respectiv la programele de descărcat și instalat sau actualizat drivere, cum ar fi DriverMax sau DriverEasy, de exemplu.

În schimb, vă recomandăm să apelați la 3DP Net pentru instalarea driverelor plăcii de rețea, acesta putând fi utilizat inclusiv fără a dispune de o conexiune stabilă la Internet, iar asta din simplul fapt că vine la pachet cu driverele pentru cele mai răspândite chipuri implementate de către producătorii de computere și componente.

program pentru instalarea driverelor de retea

Iar dacă imprimanta este cea care vă dă bătăi de cap, găsiți aici o listă cu locațiile din care pot fi descărcate și instalate driverele pentru cele mai întâlnite imprimante de pe piață, de la cele produse de Canon, la imprimante Samsung sau Epson.

Descărcarea driverelor pentru fiecare componentă în parte

Ultima metodă avută la îndemână constă în identificare cu ajutorul unui program a fiecăreia dintre componentele calculatorului. Unul dintre cele mai cunoscute programe de acest gen e Speccy, fratele mai mic al CCleaner, prezentat aici cu ceva timp în urmă.

Speccy

Iar dacă nici așa nu reușiți să localizați drivere compatibile cu sistemul de operare instalat în calculator, solicitați-ne ajutorul sub forma unui comentariu la articolul anterior, fără a fi zgârciți din punct de vedere al detaliilor oferite, iar noi vom încerca să le găsim pentru voi.

Firește, vor fi și cazuri când acest lucru va fi imposibil, de exemplu atunci când veți avea de-a face cu un sistem mult prea vechi pentru versiunea de Windows instalată, caz în care veți fi nevoiți fie să vă mulțumiți cu cele generice, instalate prin Windows Update, fie să renunțați la acea versiune Windows și să instalați una pentru care fabricantul PC-ului a dezvoltat drivere.

12 Comentarii

 1. Foarte interesant. Ati putea sa ami spuneti va rog daca ati gasit driver pt TEREDO TUNNELING PSEUDO-INTERFACE cel care nu e ok an poza ca si la mine ami apare dar nu reusesc sa gasesc driver. multumesc

  1. Descarci driverul pentru internet al placii de retea, dupa care: Teredo Tunneling Pseudo-Interface -> Update Driver Software… -> Browse my computer for driver software > Let me pick from a list of device drivers on my computer -> Indici locul unde ai salvat driverul si lasi calculatorul sa-l instaleze.
   Daca citeai putin, la fel gaseai si programul: DriverEasy, program ce instaleaza toate driverele, sau orice alt program disponibil aici.

 2. Din cate am observat eu cand instalam ZoneAlarm ami baga si driverul teredo t.p.i. Suport driver pt placa de retea la Windows 7 nu au asa ca am dezinstalat zone alarm si am pus comodo si acum vad ca nu ami mai apare nici o prb la drivere. Multumes pt raspuns.

  1. Dispozitivul creat de ZoneAlarm e „virtual”, pentru a putea controla tot traficul realizat cu placa de retea. Folosind driverul original al placii de retea instalate in calculator, driverul este instalat fara probleme. Oricum, comodo e un program bun, asa ca, in ciuda faptului ca nu ai gazit o solutie, ma bucur ca ai rezolvat problema :)

 3. Poate vor scoate drivere si pt tipul meu de placa de retea. Multumes mult pt raspunsuri. O zi cat mai buna si mult succes an continuare in ceea ce faceti. Foarte bune tutoriale.

  1. spune-mi modelul placii grafice si voi incerca sa caut un driver pt W7 (daca exista). Totusi, in multe cazuri, driverul de Windows Vista sau de XP poate fi instalat prin managerul de dispozitive ( detalii aici: https://www.programecalculator.ro/cum-actualizez-un-driver-cu-device-manager/ ). La fel poti utiliza DriverEasy ( detalii aici: https://www.programecalculator.ro/program-pentru-identificarea-localizarea-descarcarea-si-instalarea-driverelor/ )

 4. Va rog din suflet, am si eu nevoie de driver pentru grafica pentru placa de baza Intel D845GLVA pentru Windows 7
  Multumesc, fac cinste, virtual !

  1. Dacă tastai numele plăcii în Google ajungeai foarte simplu, unde am ajuns eu, adică aici. Rămâne să cauti ceea ce-ți trebuie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.