Program gratuit cu care putem afla informații despre Hard Disk-uri și SSD-uri, ori testa aceste dispozitive de stocare

Pentru a evita pierderea datelor găzduite în acestea, e important să verificăm periodic starea în care se află Hard Disk-urile, SSD-urile sau stick-urile montate ori conectate la calculatorul nostru.

SSD-Z este un program gratuit, portabil, care ne oferă această posibilitate, foarte asemănător din acest punct de vedere cu programul de analiză a Hard Disk-urilor CrystalDiskInfo, dar cu o interfață care ne duce mai degrabă cu gândul la programele de monitorizare CPU-Z (care ne oferă informații despre procesor și memoria RAM) și GPU-Z (pentru monitorizarea plăcii video).

informatii si teste hard disk

SSD-Z ne întâmpină în fila Device, filă în care ne va afișa, printre altele, modelul dispozitivului de stocare selectat în lista din partea stângă a butonului Quit, firmware-ul instalat, controller-ul, tehnologia și tipul celulelor, memoria NAND, data fabricării, starea TRIM, capabilitățile, interfața, standardul ATA, temperatura, numărul total de porniri și cantitatea totală de date scrise.

Fila S.M.A.R.T. ne pune la dispoziție toate datele colectate de tehnologia de analiză și rapoarte prin auto-monitorizare cu același nume, ajutându-ne să prevenim, identificăm și evităm probleme ale dispozitivului de stocare ce ar putea duce la coruperea datelor aflate pe acesta sau mai rău, la pierderea lor.

Fila Benchmark include instrumentul de testare a dispozitivului, instrument care ne oferă posibilitatea de a cunoaște competențele Hard Disk-urilor, SSD-urilor sau stick-urilor USB analizate, dar și rata de transfer și timpul de acces aleator.

instrument de testare a hard disk ului

În concluzie, SSD-Z este un instrument de ținut minte pentru atunci când dorim să cunoaștem starea dispozitivelor de stocarea pe care le utilizăm frecvent, prin urmare merită un loc în stick-ul cu utilitare Windows de care nu ne despărțim.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.