Program pentru scanarea rețelei și identificarea computerelor și dispozitivelor conectate la aceasta

Până nu demult, pentru scanarea și identificarea celorlalte computere și dispozitive conectate la aceeași rețea obișnuiam să folosesc SoftPerfect Network Scanner, un program despre care v-am vorbit și cu alte ocazii, dar vreo două luni am început să fac uz de Advanced IP Scanner în detrimentul celui care mi-a fost camarad de nădejde ani la rând.

Advanced IP Scanner

Advanced IP Scanner facilitează scanarea simultană și deosebit de rapidă a sute de adrese IP, scanează porturile computerelor și dispozitivelor de rețea și identifică servere HTTP, HTTPS sau FTP, adresele MAC ale adaptoarelor de rețea, folderele partajate în rețea de către fiecare dispozitiv în parte (NAS, PC, smartphone, tabletă, șamd), permițând inclusiv administrarea la distanță a celor care permit acest lucru (WOL, Shut down, RDP, etc).

Printre acțiunile ce pot fi efectuate cu Advanced IP Scanner merită menționate pornirea sau oprirea de la distanță a calculatoarelor și dispozitivelor ce permit acest lucru, anularea comenzii de oprire, explorarea fișierelor, conectarea prin protocolul RDP, trimiterea de comenzi prin protocolul Telnet, transferul de fișiere, comunicarea prin sistem de chat local text sau vocal, trimiterea de mesaje de notificare, efectuarea unui ping, identificarea dispozitivelor de rețea interpuse între comunicarea dintre două computere și transfer de date prin SSH.

instrumente disponibile in Advanced IP Scanner

Advanced IP Scanner este compatibil atât cu arhitecturi de 32 cât și de 64 de biți și dispune și de o versiune portabilă, ceea ce îl face ideal pentru a fi păstrat în stick-ul USB al administratorilor de rețele și tehnicienilor IT. Este gratuit și îl puteți descărca de pe site-ul său oficial.

Utilitare PC

2 Comentarii

  1. Multumesc pentru acest program ,am facut la fel ca si tine dar tot nu pot sa ma conectez la nici un dispoitiv, nici macar la telefonul meu (scriu de pe laptop ).
    Imi poate spune cineva care este problema ?Adica mi-am instalat programul pe pc am dat cautare adica sacanare el chiar a gasit multe dispozitive ,asta e adevarat, dar nu ma pot conecta (nici macar la telefonul meu )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.