Program pentru scanarea rețelei și identificarea computerelor și dispozitivelor conectate la aceasta

Până nu demult, pentru scanarea și identificarea celorlalte computere și dispozitive conectate la aceeași rețea obișnuiam să folosesc SoftPerfect Network Scanner, un program despre care v-am vorbit și cu alte ocazii, dar vreo două luni am început să fac uz de Advanced IP Scanner în detrimentul celui care mi-a fost camarad de nădejde ani la rând.

Advanced IP Scanner: program pentru scanat rețeaua locală.
Advanced IP Scanner: program pentru scanat rețeaua locală.

Advanced IP Scanner permite scanarea întregii rețele sau a anumitor adrese IP pentru a găsi dispozitive conectate la acestea, ajutând la găsirea și identificarea dispozitivelor în funcție de hostname-ul, adresa IP sau adresa MAC a acestora.

Advanced IP Scanner: rezultatele scanării.
Advanced IP Scanner: rezultatele scanării.

De îndată ce scanarea este finalizată, programul va oferi informații detaliate despre fiecare dispozitiv detectat. Aceste informații pot include numele dispozitivului, adresa IP, adresa MAC, tipul dispozitivului, producătorul și starea online/offline la acel moment.

Advanced IP Scanner oferă, de asemenea, capacitatea de a controla anumite caracteristici ale dispozitivelor identificate. Puteți gestiona resursele partajate, cum ar fi fișierele și imprimantele, și puteți iniția conexiuni la distanță prin Remote Desktop Protocol (RDP) și Secure Shell (SSH).

Advanced IP Scanner: operații disponibile pentru dispozitivele din rețea.
Advanced IP Scanner: operații disponibile pentru dispozitivele din rețea.

Printre acțiunile ce pot fi efectuate cu Advanced IP Scanner merită menționate pornirea sau oprirea de la distanță a calculatoarelor și dispozitivelor ce permit acest lucru, anularea comenzii de oprire, explorarea fișierelor, conectarea prin protocolul RDP, trimiterea de comenzi prin protocolul Telnet, transferul de fișiere, comunicarea prin sistem de chat local text sau vocal, trimiterea de mesaje de notificare, efectuarea unui ping, identificarea dispozitivelor de rețea interpuse între comunicarea dintre două computere și transfer de date prin SSH.

Advanced IP Scanner: instrumente disponibile.
Advanced IP Scanner: instrumente disponibile.

Permite programarea scanărilor automate ale rețelei la intervale regulate. Acest lucru este util în special pentru administratorii de rețea, deoarece, astfel, vor putea monitoriza și detecta modificările din rețea și dispozitivele nou conectate. În general, Advanced IP Scanner este un instrument util pentru scanarea și gestionarea rețelelor de calculatoare, oferind informații detaliate despre dispozitivele conectate și facilitând controlul și accesul acestora.

Îl puteți descărca gratuit de aici, kitul obținut astfel putând fi utilizat atât pentru instalarea programului, cât și pentru rularea sa fără a-l instala, ceea ce confirmă, încă o dată, că merită să înlocuiască orice altă aplicație similară pe care o foloseați până acum.

2 Comentarii

  1. Multumesc pentru acest program ,am facut la fel ca si tine dar tot nu pot sa ma conectez la nici un dispoitiv, nici macar la telefonul meu (scriu de pe laptop ).
    Imi poate spune cineva care este problema ?Adica mi-am instalat programul pe pc am dat cautare adica sacanare el chiar a gasit multe dispozitive ,asta e adevarat, dar nu ma pot conecta (nici macar la telefonul meu )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.